Robu vede luminita de la capatul tunelului: O licarire de speranta si nu o mare bucurie

De Bogdan Marta
9Comentarii
Robu vede luminita de la capatul tunelului: O licarire de speranta si nu o mare bucurie
© Robu vede luminita de la capatul tunelului (foto: arhiva)
Anunţul avizării favorabile de către Guvern a proiectului de construire a unui Institut Oncologic pe fundaţia ruinei de pe Calea Torontalului îi dă „o licărire de speranţă” primarului Timişoarei, Nicolae Robu. Aflat în concediu în Sardinia, Robu transmite, pe Facebook, că speră ca acest proiect să continue şi să nu se împotmolească din nou.


Vă reamintim că, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, anunţa că de la Bucureşti a primit aviz favorabil proiectul de construire a unui Institut Oncologic pe structura ruinei aflată la intrarea în Timişoara, pe Calea Torontalului. Construcţia clădirii respective, ce iniţial ar fi trebuit să găzduiască noul Spital Municipal, a început în urmă cu 14 ani, la iniţiativa Primăriei Timişoara, însă proiectul s-a împotmolit din lipsă de fonduri. Din 2012, când imobilul a fost predat Ministerului Sănătăţii, s-au vehiculat diverse variante, însă, până acum, nimic nu s-a mişcat în zonă.

Anunţul făcut de Bojin i-a dat însă „o licărire de speranţă” primarului Nicolae Robu, care a postat un text pe Facebook.

„Sunt ani mulţi de când Timişoara aşteaptă investiţii guvernamentale pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii sale dedicată serviciilor publice de educaţie şi sănătate, ca, de altfel, şi a celei sportive şi de trafic auto – a se vedea problema institutului oncologic, a spitalului regional, a stadionului, a sălii polivalente, a bazinului de înot olimpic şi a centurii!. Văzând că Guvernul PSD amână mereu sau de-a dreptul respinge (!!!) solicitările noastre LEGITIME, am demarat, alocând fonduri locale substanţiale:
1. Construcţia unei noi clădiri la Spitalul de Copii
2. Construcţia a trei noi clădiri la Spitalul Municipal
3. Amenajarea la cele mai înalte standarde a unei clădiri existente pentru Clinica de Dermatologie
4. Construcţia unui nou campus şcolar pentru Liceul Lenau
5. Construcţia unei noi săli polivalente
6. Amenajarea unui substitut de centură auto – inelul 4-
7. etc., etc.”, a postat Robu pe Facebook.

El speră ca anunţul făcut de oficialităţile judeţene să nu fie plin doar de „vorbe goale” şi de aceea este circumspect cu privire la finalizarea cu succes a acestei investiţii.

„După ce de ani de zile, clădirea începută de autorități pe Calea Torontalului zace abandonată, ignorată total de Guvern, avem, acum, o licărire de speranţă. Spun o licărire de speranţă şi nu o mare bucurie – cum spun reprezentanţii PSD -, pentru că, deocamdată, acea clădire nu are nici măcar promişi niciun leu, darămite viraţi pentru reluarea lucrărilor, tot ce s-a întâmplat fiind avizarea favorabilă a proiectului în acest sens, de către Comisia Interministerială de resort. Tot ce pot să sper este că se va merge mai departe şi nu ne vom trezi, din nou, învălmăşiţi de vorbe goale, cum ni s-a întâmplat nouă, timişorenilor, de atâtea şi atâtea ori! Deci: DEOCAMDATĂ, O LICĂRIRE DE SPERANŢĂ ŞI NU O MARE BUCURIE!”, a concluzionat Robu, pe Facebook.

Doar în judeţul Timiş există circa 15.000 de bolnavi de cancer, care aşteaptă finalizarea acestui proiect, dotările actuale din Timişoara fiind total inadecvate pentru aceştia. Pe aceștia, însă, nu-i vor vindeca certurile politice.

Articole pe aceeași temă:

Speranta pentru ruina de pe Calea Torontalului. Bojin: Se va transforma in Institut Oncologic9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor