Robu: Stoia nu are capacitatea intelectuala de a fi viceprimar. Conflictul se dezbate in USL!

De A.S.
Reactualizat la:
7Comentarii
Robu: Stoia nu are capacitatea intelectuala de a fi viceprimar. Conflictul se dezbate in USL!
Conflictul dintre primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi viceprimarul Traian Stoia va fi tranşat, miercuri seara, în cadrul USL Timiş. Asta după ce edilul-şef liberal a cerut PSD să-i retragă sprijinul politic vicelui, motivând că nu mai poate lucra cu el. Robu rămâne ferm pe poziţii: speră „ca partenerii din PSD să înţeleagă că Stoia nu are capacitatea intelectuală de a fi viceprimar al Timişoarei” şi că le aduce deservicii şi lor. Social-democraţii sunt deranjaţi de ieşirile publice ale primarului şi că acesta nu şi-a exprimat nemulţumirile în cadrul alianţei înainte de a ieşi în presă.

Structurile de conducere ale USL Timiş se vor întâlni, miercuri seara, pentru a asculta ce are de spus primarul Nicolae Robu legat de colaborarea cu viceprimarul Traian Stoia. La rândul lor, social-democraţii sunt nemulțumiţi de modul în care a abordat lucrurile liberalul.

„Noi nu am fost înştiinţaţi până acum de anumite nemulţumiri ale primarului altfel decât prin presă. Nu mi se pare normal cum s-a acţionat. Până acum, total anormal, am aflat lucrurile din presă. Dânsul a cerut PSD să-i retragă sprijinul domnului Stoia. Asta nu e decizie politică? Nu era normal să se discute în USL, dat fiind că s-a mers pe liste comune la alegeri? Vom vedea deseară care sunt nemulţumirile domnului primar. Nu pot să cred că ce a spus prin presă stă la baza unei asemenea cerinţe. Că Stoia se ocupă de retrocedări… Dacă vrei să fii respectat ca primar, ca preşedinte de ţară sau ca şef ONU, asta nu trebuie să ceri, asta se impune. Că Stoia spune că are proces cu ANI… Păi nu-l are? Mi se pare o copilărie. Eu cred că sunt alte motive şi vreau să văd care sunt… Pentru că, dacă acestea sunt motivele, asta ne face să nu dăm curs solicitării domnului primar. Nu era normal să convoace el USL, să-şi spună nemulţumirile şi să ne ceară să luăm măsuri? Aici nu vorbim de primăria de la Checea sau Cenei… Aşteaptăm să ne expună oficial situaţia, ceea ce trebuia să se întâmple înainte de a formula anumite cereri în presă”, afirmă preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu.

De cealaltă parte, primarul liberal Nicolae Robu rămâne în continuare ferm pe poziţii şi spune că „ireconcilierea a devenit şi mai fundamentată”. Liderul PNL Timiş susţine că şi-a expus unele nemulţimiri în cadrul USL.
„Eu am spus la un moment dat că este anormal ca unii dintre parteneri, n-am nominalizat atunci, am făcut referire la faptul că este vorba de PSD-işti – am spus PSD, dar nu era partidul în totalitatea lui vizat, evident – plătesc, şi cu contracte şi posibil şi dincolo de contracte, agenţi de intoxicare, pentru că nu-i pot numi ziarişti, care duc campanii împotriva mea (…) Nimeni nu a luat în seamă ceea ce se întâmpla în neregulă într-un parteneriat (…) Am fost tolerant din luna mai şi până acum la o mulţime de nereguli care s-au întâmplat în conduita domnului viceprimar Traian Stoia. Sunt mărturie foarte mulţi angajaţi din primărie în faţa cărora m-a sfidat, m-a denigrat, a încercat să-mi ştirbească mereu autoritatea”, a declarat, miercuri, Robu.

Mai mult, primarul l-a acuzat pe Stoia de calomnie şi abuz. „A lansat o mulţime de calomnii la adresa mea, o mulţime de neadevăruri (…) Pot vorbi de abuzuri, pentru că un viceprimar are un mandat dat prin dispoziţie a primarului, cu atribuţii, şi nu are voie să facă ce-l taie capul. Domnul Stoia procedează – pentru că asta este mentalitatea se pare – în cel mai primitiv stil comunist, specific perioadei de dictatură a proletariatului, sau dacă vrem, în stilul în care au acţionat legionarii. Îşi constituie grupuri de intervenţie – pentru că nu le pot numi echipe sau comisii -, discreţionar, cu oameni care nu sunt din primărie, şi se duce să facă ordine în oraş. Păi noi trăim într-un stat de drept (…) Poate chiar e bine ce face, dar binele nu se face cu orice mijloace, trebuie să avem grijă să procedăm în cadrul legal”, a mai declarat liberalul.

Robu spune că le va prezenta partenerilor de alianţă inclusiv dovezi scrise pentru a demonstra de ce nu mai poate continua colaborarea cu Stoia şi că va expune şi alte motive decât cele prezentate până acum în mass-media.

Liderul PNL Timiş se aşteaptă ca întâlnirea de miercuri seara să fie una decisivă, iar partenerii din PSD să înţeleagă că, cităm, Stoia „nu are capacitatea intelectuală de a fi viceprimar al Timişoarei” pentru că nu înţelege conceptul după care funcţionează un stat de drept. „Eu nu-l pot schimba, este un viceprimar desemnat de către PSD, şi cred că PSD ar trebui să înţeleagă că Traian Stoia aduce PSD-ului deservicii, evident că-mi aduce şi mie, şi aduce şi USL-ului”, a explicat Robu, ţinând să precizeze, din nou, că el nu are niciun conflict cu PSD şi că nu există disensiuni între PNL şi PSD în Timiş.

Edilul-şef susţine că a fost avertizat inclusiv de unii reprezentanţi ai PSD că nu va putea colabora cu Traian Stoia, iar colegii săi din PNL nu au primit cu surprindere decizia sa. „S-au mirat că am putut rezista atâta timp, pentru că şi colegi din PSD, mulţi, şi din PNL mi-au spus de la început să nu-l accept ca viceprimar pentru că n-o să pot lucra cu dânsul. Eu am dat invariabil acelaşi răspuns: nu mă amestec, PSD poate numi pe oricine viceprimar (…) Din păcate, s-a confirmat că aveau dreptate cei ce m-au prevenit”, a conchis Robu.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor