Robu spune un NU hotarat siglei STPT. Fosta RATT are si director adjunct, pe liberalul Nicu Bitea

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
25Comentarii
Robu spune un NU hotarat siglei STPT. Fosta RATT are si director adjunct, pe liberalul Nicu Bitea
© Tion: Robu spune un NU hotarat siglei STPT. Fosta RATT are si director adjunct, pe liberalul Nicu Bitea
RATT nu moare, RATT se transformă. Oficial, „defuncta” regie de transport public din Timișoara se numește acum Societatea de Transport Public Timișoara. Odată cu schimbarea denumirii și a siglei, societatea are și director adjunct, un liberal apropiat de primarul Nicolae Robu. Edilul-șef spune că este competent și îl avertizează pe șeful mare al fostei regii să nu se prostească cu noua siglă, care nu este deloc pe placul acestuia.

Schimbarea la față a Regiei Autonome de Transport Timișoara a început în cursul anului trecut. Pe final de an a apărut și noua siglă: o cruce mare, roșie, într-un cerc cu margini albastre pe fond galben. Primarul Nicolae Robu a văzut-o și el, cândva la finele anului trecut, și a spus ferm, chiar în mod public: „Nu va arăta așa!”. Se pare că celor de la noua societate nu le-a păsat prea mult de avertizarea făcută de edilul-șef, așa că au înlocuit deja logo-ul de pe site. Primarul Nicolae Robu îl avertizează din nou pe șeful RATT, Ioan Goia, să se oprească cu „prostia” de logo.

„Nu rămâne așa sigla, am văzut-o. O să îl contactez pe domnul Goia să se oprească cu prostia asta, pentru că este absolut deplasat să ai o asemenea siglă”, a spus Robu, hotărât, pentru Tion.ro.

sigla-stpt

Cine este Nicu Bitea, noul director adjunct al RATT?

O altă noutate în ceea ce privește Societatea de Transport Public Timișoara se referă la modificări în structura de conducere. Oficial, de anul acesta, noua STPT are și director adjunct: Nicolae Bitea, consilier județean PNL, un apropiat al primarului Nicolae Robu. El era deja membru în Consiliul de administrație al fostei regii.

Ce îl recomandă pe alesul PNL de 36 de ani? Capacitatea managerială, susține edilul-șef.

„Nu are calificare pentru asta, este pe un post managerial. Consiliul de administrație l-a numit, el este membru mai demult în consiliul de administrație, l-a propus și l-a votat. Are experiență la CNADNR, a lucrat la CNADNR în anii buni și are capacitate managerială”, a spus Robu pentru Tion.ro.

Întrebat de contractul directorului executiv al STPT, Ioan Goia, primarul Timișoarei susține că nu știe dacă a expirat sau dacă expiră în curând, dar dă asigurări că „în curând se va lua o decizie privind structura conducerii noii societăți”.

„Abia în decembrie s-au terminat toate formalitățile, în curând, în câteva săptămâni, vom avea conducere la STPT”, a conchis Robu pentru tion.ro.

Nicolae Bitea este membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș și liderul de grup al consilierilor județeni PNL.

Nicu Bitea s-a născut în 9 aprilie 1982 și a absolvit Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare din cadrul Universității de Științe Agricole, în 2006. Din 2008 s-a înscris la doctorat, la Facultatea de Agricultură din cadrul aceleiași universități. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Consiliului Județean Timiș, Bitea are „excelente abilități de comunicare, spirit de echipă, dinamism și seriozitate”, fiind un „bun coordonator de proiecte și programe. El susține că a participat și la cursuri organizate de Institutul Național de Administrație București, care privesc formarea și perfecționarea în domeniul administrației publice locale și centrale.

Nicolae Bitea s-a înscris în Partidul Democrat în anul 2002. Din anul 2008 este consilier județean, iar între timp a fost și consilier europarlamentar al Elenei Băsescu, dar și prim-vicepreședinte TNL la nivel național.

Experiența profesională și-a început-o în anul 2000, când a ocupat funcția de asistent-șef la Continental Automotive, ocupându-se de asigurarea utilajelor și explicarea manevrării lor. Avea 18 ani. A stat acolo până în 2002, adică până la 20 de ani, când s-a făcut cercetător, la Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice Timișoara. În perioada 2004-2005 a lucrat la Institutul Național de Administrație Timișoara, ca expert în formarea și perfecționarea funcționarilor publici. Doi ani mai târziu a ajuns consilier proiecte și programe pentru IMM-uri, ocupându-se de coordonarea de proiecte fonduri structurale și naționale.

Din 2009 a fost director coordonator adjunct la DSVSA Timiș, din 2010 a fost consilier europarlamentar, iar din 2011 este șef al Serviciului Coordonare și Control Trafic în cadrul CNADNR.

Articole pe aceeași temă:

Recent, reprezentanții RATT au început să schimbe identitatea vizuală a regiei, folosind o nouă siglă. Deși, oficial, aceasta ar fi trebui să intre în vigoare abia după transformarea regiei în societate comercială, ea a apărut deja pe site-ul oficial al RATT, cauzând numeroase discuții. Noul logo a ...25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor