Robu promite o maternitate noua pana in 2021. Corpul B de la „Turcanu” nu e gata nici dupa patru ani de lucrari

De Bogdan Marta
20Comentarii
Robu promite o maternitate noua pana in 2021. Corpul B de la „Turcanu” nu e gata nici dupa patru ani de lucrari
© foto: Facebook/Nicolae Robu
Primarul Nicolae Robu promite o maternitate nouă în Timișoara până în 2021. Construcția va fi similară cu cea a corpului B de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, adică demisol, parter și șase etaje. Lucrarea respectivă nu e gata nici după patru ani, deși a beneficiat în trecut de fonduri guvernamentale.

La finele acestei săptămâni – și la doar câteva zile după ce reprezentanții Spitalului Județean au anunțat construcția unei noi maternități din fonduri transfrontaliere lângă Casa Austria, și primarul Nicolae Robu a anunțat că va construi o nouă maternitate, în zona Calea Bogdăneștilor. Astfel, dacă maternitatea de la Județean va avea parter și trei etaje, cea care va aparține de Municipal, susține Robu, va avea demisol, parter și șase etaje. Construcția maternității Spitalului Județean va începe în 2019 și va costa 12 milioane de euro, inclusiv dotarea cu aparatură medicală. Cea a Primăriei Timișoara va costa, conform calculelor viceprimarului Dan Diaconu între 22 și 25 de milioane de euro, iar asta în condițiile inițiale ale conceptului, care prevedeau o clădire de trei etaje. Și, o ultimă comparație, maternitatea ce va fi construită lângă Județean prevede 126 de paturi, cea a municipalității – 236 de paturi.

Primarul Nicolae Robu a anunțat, astfel, încântat, că noua construcție va fi gata până la finele anului 2020, adică în aproximativ doi ani și jumătate de acum.

„STIMULENT PENTRU CREȘTEREA NATALITĂȚII: CONSTRUIM O NOUĂ MATERNITATE ÎN CADRUL SPITALULUI MUNICIPAL, DAR ȘI NOI CREȘE! În cadrul amplului program de modernizare și dezvoltare a infrastructurii spitalicești a orașului, am lansat vineri un nou obiectiv de investiții: noua maternitate a orașului. Clădirea va avea demisol, parter și 6 etaje. Vineri am semnat contractul pt. elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Acestea vor fi predate în termen de 5 luni. Imediat după, vom face diligențele pt obținerea autorizației de construcție și apoi vom lansa licitația pt. execuție. Ținta este ca maternitatea să fie gata până la finele anului 2020. Reamintesc că avem în construcție, aproape gata, o nouă clădire demisol, parter și 6 etaje la Spitalul de Copii și în fază pregătitoare noi corpuri mari la sediul central al Spitalului Municipal (locația Clinicile Noi). De asemenea, sunt aproape gata un prim set de lucrări complexe de reabilitare/modernizare la Spitalul de Boli Infecțioase. Spațiul nu ne permite să enumerăm mulțimea de proiecte de reabilitare/modernizare/dezvoltare implementate deja în toate cele trei spitale ce aparțin de Primărie”, a anunțat Robu pe pagina sa de Facebook.

Construcția clădirii noii maternități a Primăriei Timișoara nu poate fi realizată din fonduri europene, acestea fiind accesate de cei de la Spitalul Județean, însă reprezentanții municipalității speră să găsească un ajutor extern. Dacă nu, întreaga investiție va cădea pe bugetul orașului.

Vă reamintim că în 2012, coaliția PSD-PNL-PC anunța că susține construcția unui nou corp de clădire la Spitalul de Copii din Timișoara. Construcția efectivă a început în 2014, însă, din cauza problemelor financiare ale constructorului inițial, ea nu este gata nici până în prezent. Corpul B are demisol, parter și șase etaje, iar lucrările de construcție se ridică la circa 10 milioane de euro. Primarul Nicolae Robu speră ca acestea să se finalizeze în cursul acestui an, după care va urma dotarea acestui corp cu aparatură medicală. Investiția a beneficiat în trecut și de sprijin guvernamental.

Articole pe aceeași temă:

Timișoara va avea o maternitate nouă, dar nu se știe exact când. Primăria vrea să construiască o clădire nou-nouță pentru Maternitatea Odobescu, preferabil până în 2021. Are teren, are bani pentru studiu, dar are nevoie de peste 20 de milioane de euro pentru construcția propriu-zisă.În bugetul Timiș...
Șantierul pentru noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” trebuie închis în acest an, preferabil până în vară. Așa susțin reprezentanții primăriei, care încă nu s-au preocupat foarte mult de dotările noii clădiri.Deși ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat încă din mai 201...
Noua maternitate a Timișoarei, proiectul de care se vorbește de peste nouă ani, prinde contur. Anul viitor, în toamnă, ar putea începe execuția maternității, pe terenul din stânga Casei Austria. Construcția va fi realizată din bani europeni, printr-un proiect comun cu Ungaria. S-a vorbit mult tim...20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor