Robu prezinta argumentele unui viitor campus sportiv: Ne batem joc de un masterplan? E si ilegal!

De Roxana Deaconescu
35Comentarii
Robu prezinta argumentele unui viitor campus sportiv: Ne batem joc de un masterplan? E si ilegal!
© Tion: Robu prezinta argumentele unui viitor campus sportiv: Ne batem joc de un masterplan? E si ilegal!
Demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu” și construirea unei săli polivalente la Giroc, anunțate de președintele Consiliului Județean Timiș, nu sunt deloc pe placul primarului Nicolae Robu. Edilul a anunțat chiar că ar vrea să facă un referendum pe acest subiect, dar este ferm convins că niciun timișorean nu este de acord să fie demolat stadionul de lângă campusul universitar. Primarul Timișoarei susține că ideea campusului sportiv din zonă, apreciată de specialiști din întreaga lume, are câteva argumente foarte bune.

Nicolae Robu spune că masterplanul pentru infrastructura sportivă a Timișoarei a fost gândit de „multe creiere puse în mișcare”, campusul sportiv gândit de administrația pe care o conduce având girul celor mai puternice firme din Europa.

„Vi se pare normal să se amplaseze Sala Polivalentă la Giroc? Deci noi lucrăm urbanist în orașul nostru, într-un concept elaborat, cu multe creiere puse în mișcare, creiere de specialiști, avem un masterplan pentru infrastructura sportivă. Avem acel campus sportiv care are girul celor mai puternice firme în acest domeniu din Europa. Cea care a proiectat stadionul Allianz Arena, de exemplu, și care proiectează stadioane pentru următorul campionat mondial. Ei, dacă specialiștii unei asemenea firme spun că este extraordinar masterplanul nostru, la care și ei și-au adus contribuția, într-o anumită măsură, nu foarte mult, că au agreat ceea ce am gândit noi, dacă ne-au chemat să prezentăm acest plan la Munchen, la cel mai mare târg din Europa și unul dintre cele mai mari din lume… păi noi acum venim și aruncăm la gunoi? Pentru ce? Mai adaug niște argumente: n-au nicio legătură cu orgoliul cuiva. Rețelele de utilități, aici există totul în campusul sportiv. Avem numai artere de patru benzi, că nu este întâmplător că strada Podeanu a fost făcută pe patru benzi, deci zona este încadrată de patru artere cu patru benzi: Podeanu, Stan Vidrighin, Liviu Rebreanu, Arieș, încât descărcarea în trafic a participanților la evenimentele de mare anvergură care urmează să se desfășoare în acel campus este bine gândit. E un ansamblu, sunt lucruri făcute, ridicări topo, măsurători”, a explicat Robu.

Primarul Timișoarei susține că este absurd ca viitoarea sală polivalentă să nu fie ridicată lângă stadion și pe terenul primăriei. El susține că este deschis unui parteneriat cu CJ Timiș și îi invită pe șefii instituției la discuții. E dispus să împartă și administrarea.

„Dacă investiția se face pe un teren al primăriei, să stabilim de acum un parteneriat prin care să ne angajăm că vom administra împreună acel bun care va fi al orașului și al județului. Asta e altceva, dar să venim să acționăm haotic, poate că sunt interese, poate că nu e chiar așa haotic, eu nu am de unde să știu. Aici nu sunt interese de niciun fel, e totul proprietate publică, ba chiar lovim în interesele unora care nu vor mai putea să-și continue, peste un număr de ani, nu chiar acum, activitățile pe care le desfășoară în zonă. E vorba de un areal foarte larg, care va deveni campus sportiv al Timișoarei, așa ceva există în foarte puține locuri din Europa. Aici este o viziune veche de dezvoltare în acești termeni a acelei zone. Se poate face, deși este loc tot în campus și pentru noul stadion, dar s-ar putea face noul stadion în altă parte, dar nu pe locul lui «Dan Păltinișanu». Asta e o altă greșeală”, a completat primarul.

Cât despre Stadionul „Dan Păltinișanu”, edilul-șef consideră că demolarea acestuia este irațională în acest moment și că arena ar trebui pusă la punct prin câteva investiții, pentru că mai poate fi folosită mulți ani de acum înainte.

„Există loc în acel campus și pentru sala polivalentă, și pentru stadion, și pentru terenuri de antrenament, și pentru parcări, totul se redefinește. Eu nu vreau disensiuni, eu vreau doar să fim oameni raționali și să nu ne gândim nici la partidele din care facem parte, nici la noi înșine, nici la grupuri de interese, ci să ne gândim la binele orașului. Mâna mea este întinsă spre CJ și dacă se construiește totul pe terenul primăriei, să stabilim de acum o înțelegere, care să fie girată de CL și CJ, pe baza căruia administrarea să fie 50%-50%. M-ar deranja pe mine și m-ar deranja pe toți timișorenii, ca în loc să se facă o sală polivalentă la Timișoara, ea să se facă la Giroc? Eu nu cred că ar fi de acord vreun timișorean. Nu este niciun motiv temeinic, toate argumentele sunt în favoarea locației din masterplanul Timișoarei. Păi ne batem joc de un masterplan? E și ilegal, oameni buni”, a conchis Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei susține că municipalitatea a ținut legătura cu Compania Națională de Investiții, care are un proiect pentru ridicarea unei săli polivalente de 16.000 de locuri în Timișoara. Mai mult, edilul-șef spune că experții CNI au fost la Timișoara pentru a vedea ce teren este pus la dispoziție de primărie pentru viitoarea sală polivalentă și au părut încântați.

Vă reamintim, în vara anului 2015, Nicolae Robu a prezentat o machetă cu un campus sportiv cum poate nu mai există în Europa. Edilul vorbea atunci despre două stadioane, unul nou cu peste 40.000 de locuri, o sală polivalentă cu 14.000 de locuri, un bazin de înot olimpic, velodrom, hotel, o parcare subterană și o mulțime de copaci.

Articole pe aceeași temă:

Robu nu vrea sala polivalenta la Giroc si nici demolarea stadionului: Voi face referendum pe tema asta

Planurile de investitii ale CJ Timis: stadion nou, sala polivalenta, maternitate si opt bazine de inot

Vom avea o sala polivalenta de 16.000 de locuri, la Timisoara. Poate prin 2018

Campusul sportiv al lui Robu, un succes la Munchen. Inca nu s-au gasit investitori

Cluburile de langa stadion dispar oricum, Robu vrea acolo un campus sportiv, cu teren de hochei

Gata cu cluburile la stadion, facem cel mai mare campus sportiv din Europa! Candva in viitor…35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor