Planurile de investitii ale CJ Timis: stadion nou, sala polivalenta, maternitate si opt bazine de inot

De Adrian Panduru
25Comentarii
Planurile de investitii ale CJ Timis: stadion nou, sala polivalenta, maternitate si opt bazine de inot
© Tion: Planurile de investitii ale CJ Timis: stadion nou, sala polivalenta, maternitate si opt bazine de inot
Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au multe proiecte de investiții pe anul 2017. Se pregătesc documentații pentru un nou stadion, o nouă sala polivalentă și chiar bazine de înot în cele opt orașe ale județului Timiș. Finanțarea pentru a se întocmi documentația pentru aceste proiecte este prevăzută în proiectul de buget al Consiliului Județean Timiș, urmând ca proiectul și execuția să fie realizate de către Compania Națională de Investiții (cu excepția celor 8 bazine din inox, care vor fi finanțate din bugetul CJ Timiș)

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat că în proiectul de buget al instituției pe anul 2017 sunt prevăzute fonduri pentru realizarea unui nou stadion (în locul celui vechi existent acum), a unei săli polivalente de 16.000 de locuri, și a opt bazine de înot în orașele județului (nu în municipii).

Practic, proiectul de buget pe 2017 al CJ Timiș prevede fonduri pentru documentația privind sala polivalentă, cea de 16.000 de locuri (în prima fază 180.000 lei pentru documentație), noua maternitate (203.000 lei pentru documentație), locuințele ANL din zona Girocului – 225.000 lei, bani pentru documentația privind realizarea uni stadion nou – 285.000 lei.

„În ceea ce privește stadionul se merge pe varianta cu aproximativ 31.000 locuri, este modelul de la Craiova, un model foarte interesant. Chiar va fi o investiție extraordinară în județul Timiș, pe actuala locație a stadionului Dan Păltinișanu, se va demola Dan Păltinișanu și se va face stadion nou. Realizarea unei astfel de investiții presupune un complex cu centre multifuncționale, locație pentru cazare, un minihotel, spații comerciale, restaurant și tot ce presupune un astfel de proiect”, a spus Călin Dobra.

Proiectul și execuția la stadion se fac la nivelul Companiei Naționale de Investiții, banii pentru documentație fiind din bugetul CJ Timiș.

„Dacă reușim să semnăm cu Compania Națională de Investiții se va trimite documentația la Guvern pentru radierea stadionului vechi și construirea unei baze noi”, a spus Dobra.

S-au alocat bani în bugetul CJ Timiș și pentru realizarea documentației pentru bazine de înot în Timiș, în special în orașe.

„Am avut discuții cu primarii de orașe și vrem să mergem pe un model pe care-l are Compania Națională de Investiții. Primăriile să pună teren la dispoziție, iar acestea să-și asume gestionarea unor astfel de investiții. Am avut deschiderea și sprijinul din partea celor opt primării de orașe, este o investiție a CJ Timiș, care vine în sprijinul localităților din Timiș. Încercăm să demarăm două proiecte în fiecare an, strângem date pentru ceea ce înseamnă modelul de bazin, nu vom merge pe varianta de bazin olimpic, ci pe bazin didactic, acoperit, care să fie deschis pentru copii, dar și cu posibilitatea de acces contra cost”, a spus Dobra.

Acum se alocă aproximativ 80.000 lei pentru studiul de oportunitate pentru aceste bazine.

Sala de sport polivalentă cu 16.000 de locuri ar urma să fie amplasată pe Calea Girocului, înainte de unitatea militară, la centrul de situații de urgență al consiliului județean, unde Compania Națională de Investiții a solicitat un teren de 5,5 hectare.

Președintele CJ Timiș spune că astfel de investiții sunt multianuale și vor deveni realitate, cel mai probabil, până când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii – anul 2021.

„Cred că astfel de investiții sunt multianuale și vor fi făcute în acest termen. Am discutat cu domnul Robu, i-am prezentat proiectele consiliului județean și sunt ferm convins că cu toții vom pune umărul la realizarea acestor investiții. Cele mai avansate ca și documentație sunt maternitatea și sala polivalentă, sunt prinse pe lista de investiții”, a spus liderul CJ Timiș.

Bugetul CJ Timiș pe anul 2017 este în valoare de 682.736.000 lei, conform proiectului. Din această sumă, lista de investiții a consiliului județean are o valoare de 205 milioane lei.25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor