Robu despre mafia retrocedarilor: Exista retele organizate ce au cuprins politisti, notari si functionari din primarie

De B.A.M
Reactualizat la:
12Comentarii
Robu despre mafia retrocedarilor: Exista retele organizate ce au cuprins politisti, notari si functionari din primarie
Primarul Nicolae Robu a vorbit, luni, despre existenţa unor reţele organizate ce au cuprins poliţişti, notari, judecători, procurori şi funcţionari de la Cartea Funciară şi Primăria Timişoara, care au acţionat în ultimii 24 de ani în domeniul imobilelor retrocedate, lăsând să se înţeleagă că o anchetă amplă este în desfăşurare în acest moment, care va scoate în vileag modul în care clanurile au pus mâna pe imobile istorice de mare valoare din centrul municipiului.


Vorbind despre nemulţumirea sa legată de viceprimarul Traian Stoia, care ar fi făcut publice mai multe informaţii sensibile din ancheta ce vizează mafia retrocedărilor din Timişoara, primarul Nicolae Robu a declarat că din aceste reţele organizate făceau parte nu numai funcţionari ai primăriei, ci şi notari, poliţişti, judecători şi procurori.

„Anchetele nu le face primarul, nu le face viceprimarul. Într-un stat de drept anchetele sunt făcute de Procuratură, Poliţie… Şi există alte instituţii mai specializate care se ocupă de anchete. Aici nu suntem în faţa unor cazuri simple în care nu ştiu cine ce neregulă a făcut în primărie şi pun eu Corpul de Control să facă lumină. Aici e vorba despre reţele organizate care au operat timp de 24 de ani, cât s-au scurs de la Revoluţie, care au cuprins într-o cârdăşie beneficiarii finali, au cuprins poliţişti, au cuprins notari, au cuprins judecători, au cuprins, poate, şi anumiţi procurori care nu au instrumentat cum trebuie cazul, au cuprins oameni de la Cartea Funciară şi au cuprins, evident, şi oameni din primărie. Or, identificarea vinovăţiilor în astfel de reţele nu este un lucru simplu. Şi de aceea trebuie lăsate anchetele să se desfăşoare aşa cum trebuie să se desfăşoare o anchetă în mod obişnuit”, a afirmat Robu.

El a ţinut să precizeze că în timpul mandatului său nu s-a mai făcut nicio retrocedare.
„Oamenii trebuie să ştie că în timpul mandatului de primar al lui Nicolae Robu nu s-a retrocedat nicio clădire, niciunui clan, nici ţigănesc, nici de altă culoare”, a mai spus Robu.
El a explicat că, pe lângă faptul că divulga informaţii dintr-o anchetă în curs, viceprimarul Stoia nu dorea să lucreze cu „comisii legal constituite”, ci cu oameni pe care îi alegea el, într-o „manieră legionară”.

„Eu nu pot colabora cu un om (…) care nu înţelege că într-un stat de drept se organizează în baza legii. Şi nu într-o manieră legionară sau din perioada dictaturii proletariatului, când un grup de cetăţeni se erijează în purtători ai adevărului absolut şi în oameni ai dreptăţii şi se duc ei pe teren şi fac dreptate. I-am spus domnului viceprimar că trebuie să lucreze cu comisii constituite în baza legii. Şi m-a sfidat tot timpul şi mi-a spus că <<îmi fac comisiile cu cine vreau eu, am eu alţi oameni>>. Nu-i normal aşa ceva”, a concluzionat Robu.

 12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor