Robu, contrazis de CFR: Avizele pentru pasajele Jiul, Popa Sapca și Solventul sunt gata de o luna!

De B.A.M
Reactualizat la:
26Comentarii
Robu, contrazis de CFR: Avizele pentru pasajele Jiul, Popa Sapca și Solventul sunt gata de o luna!
Reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate Române (CFR) îl contrazic pe primarul Timişoarei, Nicolae Robu: spun că au eliberat avizele necesare pentru lărgirea pasajelor Jiul şi Popa Şapcă, precum şi pentru realizarea noului pasaj din zona Solventul!

Oficialii CFR au afirmat că au transmis încă din 3 martie toate avizele necesare începerii lucrărilor pentru pasajele Jiul şi Popa Şapcă. Mai mult, aceştia precizează că au întocmit şi avizul pentru pasajul de la Solventul, însă beneficiarul nu a achitat factura pentru acordarea acestuia, emisă în urmă cu o lună.

„Referitor la informaţiile publicate în mass-media locală în legătură cu amânarea lucrărilor de lărgire a pasajelor Jiul şi Popa Şapcă din cauza neacordării avizelor de către CFR SA, Serviciul Relaţii Mass-Media face următoarea precizare: Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis Primăriei Timişoara în data de 03.03.2014 avizele pentru următoarele lucrări: Studiu de Fezabilitate – modernizare, reabilitare pasaj Jiul şi trama stradală pe tronsonul str. Nera – Splaiul Nicolae Titulescu, reţele edilitare – căi de comunicaţie, pasaj Popa Șapcă, municipiul Timişoara. De asemenea, menţionăm faptul că CFR SA a întocmit şi avizul pentru lucrarea Construire pasaj inferior pe tronson Calea Bogdăneștilor – strada Gării (pasaj SOLVENTUL), intravilan Municipiul Timișoara, județul Timiș, însă beneficiarul nu a achitat factura pentru acordarea avizului (factură emisă în data de 10.03.2014). Menţionăm că avizele se eliberează doar după primirea ordinului de plată (OP), aferent facturii”, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate.

Afirmaţiile celor de la CFR contrazic total cele spuse de primarul Nicolae Robu. Vă reamintim că, marţi, primarul Timişoarei afirma că toate cele trei proiecte sunt blocate din cauza CFR, care nu a eliberat avizele tehnice şi cere tot felul de clarificări „în bătaie de joc”.

„Proiectantul acestor subpasaje nu a primit avizul tehnic de la Ministerul Transporturilor, respectiv de la CFR. Fiind vorba de domeniul acesta al transportului feroviar, se impun nişte avize mai speciale şi proiectantul a primit un răspuns care poate fi considerat aşa… în bătaie de joc emis. Se cere să se arate cum se reflectă aceste proiecte în Coridorul 4 de transport feroviar. Păi nu are nicio legătură lărgirea subpasajelor la Popa Şapcă, la Jiul, respectiv realizarea unui nou subpasaj la Solventul, cu Coridorul 4. Coridorul 4 rămâne pe traseul lui. Nu-l afectăm noi cu absolut nimic. Vom lua legătura cu CFR şi cu Ministerul Transporturilor”, a afirmat, marţi, Robu.

Articole pe aceeaşi temă:

Largirea pasajului Jiul se amana. Pe langa lipsa finantarii nu s-au primit nici avizele de la CFR!

 26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor