Robu a gasit o explicatie pentru poluarea de la Continental

De A.S.
Reactualizat la:
55Comentarii
Robu a gasit o explicatie pentru poluarea de la Continental
Chiar dacă nu acuză direct compania Continental, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că ar putea exista o explicaţie pentru mirosul generat de fabrica de anvelope de la Pădurea Verde: „Mulţi cetăţeni mi-au spus că ei ştiu sigur că din nou miroase puternic pentru că, în loc să se folosească sistemele de filtrare, pentru reducerea costurilor şi implicit creşterea eficienţei economice, se mai degajă fum şi pe lângă aceste sisteme”, a afirmat, vineri, Robu. Edilul colaborează altfel bine cu reprezentanţii companiei, acceptându-le cu drag donaţiile “pentru comunitate”.

Primarul Timişoarei a vorbit, vineri, despre „poluarea produsă de firma Continental”, în contextul în care, spune edilul, în ultimele luni au început să apară din nou probleme.

„Eu v-am relatat cu ceva vreme în urmă că am purtat discuţii cu reprezentanţii companiei Continental, că le-am cerut să ia toate măsurile pentru ca, pe de o parte poluarea pe care compania o produce să fie sub limitele admise în UE şi nu la limită, nu uşor sub aceste limite, ci cât mai jos, iar pe de altă parte mirosul produs în zonă să fie redus mult faţă de situaţia existentă. Firma Continental este o firmă foarte serioasă la nivel mondial. Reprezentanţii firmei mi-au făcut o prezentare a tuturor măsurilor luate, au intrat în detalii tehnice să mă convingă că tehnologia pe care o au aici este una foarte performantă, peste tehnologia aceluiaşi concern în diverse alte locaţii din lume, şi de asemenea mi s-a explicat că s-au investit peste 2 milioane de euro, 2,5 milioane de euro, în instalarea de filtre mai eficiente şi în ridicarea coşului de evacuare a fumului la 40 de metri înălţime. După discuţia purtată eu am simţit o îmbunătăţire a calităţii aerului în zonă”, a declarat Robu.

Primarul spune însă că, de aproximativ trei luni încoace, a constatat, atât deplasându-se în zonă, cât şi din interacţiunea cu cetăţenii direct afectaţi, că „mirosul degajat este neplăcut şi foarte intens” din nou.

Robu a făcut din nou apel la reprezentanţii Continental să găsească soluţii pentru ca mirosul să dispară sau cel puţin să fie redus, „astfel încât disconfortul cetăţenilor din zonă să fie unul suportabil”.

„Oricâte dovezi ni s-ar aduce, prin măsurători ştiinţifice, că noxele ce ajung în atmosferă nu sunt la concentraţii care să dăuneze sănătăţii rămâne în mod incontestabil disconfortul creat de acel miros neplăcut. Mulţi cetăţeni mi-au spus că ei ştiu sigur că din nou miroase puternic pentru că, în loc să se folosească sistemele de filtrare, pentru reducerea costurilor şi implicit creşterea eficienţei economice se mai degajă fum şi pe lângă aceste sisteme de filtrare. Eu n-am nicio dovadă că lucrurile stau astfel şi drept urmare nu pot să vin cu acuze că se întâmplă aşa ceva, dar o explicaţie pentru existenţa acestui miros neplăcut, la cotele la care el există, trebuie să fie”, a adăugat primarul Timişoarei.

Edilul crede că fosta administraţie Ciuhandu a greşit atunci când a permis demararea unei astfel de investiţii în oraş, consecinţele fiind evidente având în vedere că era vorba de o fabrică de cauciucuri.
„Din păcate sunt sceptic că se va putea face ca mirosul să dispară cu desăvârşire. Marea greşeală s-a produs atunci când s-au dat aprobări, şi de către autorităţile publice locale din Timişoara, şi de către Guvern, pentru iniţierea acestei investiţii pe această locaţie. Era evident că în jurul unei fabrici de cauciucuri nu poate mirosi nici a Guilty, nici a Chanel…”, a mai afirmat Robu, precizând că respectivul concern a investit la Timişoara având toate aprobările cerute şi nu se mai poate stopa acum activitatea fabricii.

„Încercăm să găsim împreună cu ei soluţii. Ar fi inacceptabil să se întâmple ceea ce unii cetăţeni afirmă că s-ar întâmpla, să se scurtcircuiteze sistemul de filtrare”, a conchis primarul.55Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor