Risc Partener, noul serviciu de la CCIAT, te ajuta sa-ti cunosti viitorul partener de afaceri

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Risc Partener, noul serviciu de la CCIAT, te ajuta sa-ti cunosti viitorul partener de afaceri
Firmele timişene au acum la dispoziţie o nouă modalitate de a descoperi noi informaţii despre viitorii parteneri. Începând din acest an, Camera de Industrie şi Aricultură Timiș oferă un serviciu nou, un instrument necesar la fundamentarea deciziilor cu privire la o nouă afacere sau un potențial partener: Risc Partener.


Risc Partener este un certificat de rating de tip „semafor”. Pentru noul instrument a fost stabilită şi cuantificarea eventualelor riscuri pe care le oferă firmele vizate. Roșu semnifică risc foarte crescut, galben, risc peste nivelul mediu, iar verde, risc scăzut. Scara valorică de notare a companiilor este de la 1 la 10. Raportul este însoţit de o analiză extinsă a companiei pentru care se execută interogarea. Certificatul Risc Partener furnizează informații juridice și financiare actualizate despre afacerile din România, inclusiv limita recomandată de credit marfă. De asemenea certificatul asigură un set de informaţii complexe, bazate pe rezultatele financiare ale companiilor, sintetizate într-un mod foarte accesibil utilizatorului final, fiind un instrument esențial pentru creionarea deciziilor de afaceri.

Risc Partener se poate dovedi un instrument extrem de viabil din mai multe cauze: volatilitatea mediului economic îngreunează procesul de selecţie a potenţialilor parteneri de afaceri, iar pentru eficientizarea procesului decizional, companiile au nevoie de informaţii cât mai clare și detaliate despre partenerii lor de afaceri existenţi şi potenţiali.

Trebuie spus că Raportul are un caracter pur informativ și nu constituie un sfat, o recomandare, o ofertă sau o invitație de a cumpăra sau a subscrie produse și/sau servicii. Raportul nu poate sta la baza încheierii sau încetării unui contract sau a unui angajament de orice natură și nici nu reprezintă o garanție privind minimizarea sau eliminarea anumitor riscuri asociate activității utilizatorului, conform celor de la CCIAT. Utilizarea informațiilor din acest raport se face exclusiv pe riscul utilizatorului. Informațiile au scop informativ pentru solicitanții lor și nu pot fi folosite ca documente oficiale. Camerele de comerț precum și oricare dintre angajații acestora nu își asumă nici o răspundere privind: pierderile de natură economcă inclusiv dar nelimitativ, pierderea de venituri, de profituri, de contracte, de folosință, de oportunitate sau a unor economii anticipate; pierderea de fond de comerț, atingerile aduse dreptului la imagine sau la reputație; pierderile sau daunele speciale sau incidentale, directe sau indirecte, suferite sau realizate în legătură cu utilizarea informațiilor din raport.

Utilizarea raportului Risc Partener prezintă o serie de avantaje: calcularea indicilor de lichiditate şi solvabilitate, conform standardelor general agreate; prezentarea unei structuri eficiente şi concise; generarea de explicaţii extinse, accesibile, inclusiv pentru utilizatori fără background financiar-economic aprofundat; oferirea unei radiografii a evoluţiei companiilor; prezentarea unei analize pragmatice cu privire la stabilitatea companiilor şi probabilitatea acestora de insolvenţă.

Informații suplimentare referitoare la noul serviciu se pot obţine la sediul CCIAT, din P-ța Victoriei nr.3, etaj I, cam. 12 sau la tel. 0256-490771/2, 0372185244, e-mail: lbarbu@cciat.ro, Laura Barbu – șef serviciu DRE.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor