Rezultate BAC: Timisul are liceeni experimentati la Limba Romana, dar si la Germana, Maghiara, Sarba si Ucraineana

De Adrian Panduru
Rezultate BAC: Timisul are liceeni experimentati la Limba Romana, dar si la Germana, Maghiara, Sarba si Ucraineana
© TION: Rezultate BAC: Timisul are liceeni experimentati la Limba Romana, dar si la Germana, Maghiara, Sarba si Ucraineana
A trecut şi prima probă de BAC, cea de competenţe lingvistice de comunicare în Limba Română, iar cea de-a doua, de competențe lingvistice la Limba Maternă este încă în desfăşurare şi joi, 11 iunie. Aceste probe sunt considerate unele destul de simple, unde elevii primesc calificative, nu note. Considerate drept probe ușor de promovat, totuşi, proba la Limba Română nu a decurs fără incidente.

La Gătaia, un elev a fost eliminat, fiind prins cu celularul în sala de examen. Elevii care au rămas “în cursă” au dovedit că sunt “experimentaţi” la Limba Română. Conform rezultatelor parţiale date de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, la evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, din 4331 de elevi evaluaţi, 600 sunt de “nivel mediu” – 13,85 la sută, 1050 sunt “avansaţi” – 24,25 la sută, iar 2681 au primit calificativul “experimentat” – 61,90 la sută. Un elev a rămas fără niciun calificativ, fiind eliminat şi aşteptat să dea Bacalaureatul din nou, peste două sesiuni.

Nici la proba de Limba Maternă (care s-a desfăşurat miercuri, 10 iunie, şi continuă joi) liceenii din Timiş nu s-au lăsat mai prejos. La evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, din 109 candidaţi evaluaţi la una din limbile Germană, Maghiară, Sârbă, Ucraineană, doar 4 au fost de nivel mediu, 20 avansaţi şi 85 experimentaţi.

Urmează, în perioada 15 – 19 iunie, Evaluarea competenţelor digitale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !