Revolta impotriva deciziei primariei de a deschide parcurile non-stop la Timisoara

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
22Comentarii
Nicolae Robu
Nicolae Robu
Locuitorii din zona parcului Lorena – Zurich din Timişoara protestează vehement împotriva iniţiativei primăriei de a deschide non-stop parcurile din oraş. Oamenii au semnat o scrisoare de protest adresată primarului Nicolae Robu prin care cer ca parcul lor să funcţioneze în continuare după programul stabilit şi să fie consultaţi pe viitor în luarea unor astfel de decizii.

Parcul din zona Lorena – Zurich este închis pe perioada nopţii, între orele 22.00-7.00, şi ziua între 15.00-17.00, când e program de linişte, iar oamenii spun că ei sunt cei care s-au implicat practic în păzirea acestui spaţiu şi astfel au reuşit să ţină sub control distrugerile şi furturile.

„Stimate Domnule Primar, parcul este al nostru, al cetăţenilor municipiului care plătim taxe şi impozite în mod onest şi cinstit. Cu trei ani în urmă, atunci când ne-a fost predat, ni s-a spus că primăria nu are posibilitatea să păzească parcul şi că va trebui să ne organizăm. Noi ne-am luat rolul în serios încă din prima zi şi prin voinţa majorităţii covârşitoare, parcul Lorena-Zurich se închide în orarul de linişte 15.00-17.00 şi noaptea între orele 22.00-07.00. Parcul nostru este probabil cel mai bine întreţinut parc din Timişoara datorită câtorva oameni de suflet care am înţeles că pentru a păstra acest minunat parc, curat şi în bună stare de funcţionare, nu ne rămâne decât să luăm atitudine: în parcul nostru copiii adună gunoiul de pe jos, adulţii nu mai scuipă cojile de seminţe, iar aspersoarele sistemului de irigaţie şi pompa de la cascadă nu au fost niciodată vandalizate”, se arată în protestul semnat de locuitorii din zonă. În plus, timişorenii spun că singurele furturi care au avut loc în zonă s-au produs… atunci când parcul a fost păzit de poliţie.

„Singurul furt a avut loc în cazul celor 17 brăduţi dispăruţi în trei nopţi consecutive din exteriorul parcului. Ţinem să precizăm că cea mai mare parte a brăduţilor au fost furaţi în cele două nopţi (şi singurele) în care parcul a fost păzit de către Poliţie”, se mai arată în scrisoarea de protest.

Cetăţenii din zona parcului Lorena-Zurich cer să fie păstrat actualul orar de funcţionare. Oamenii au făcut şi o listă de motive: nu vor ca parcul să fie vandalizat pe timp de noapte şi să dispară plantele, vor linişte, considerând că este suficient timp de joacă pentru copii până la ora 22.00, nu vor ca parcul să devină un loc de refugiu pentru vagabonzi, beţivi sau oameni fără adăpost pe timp de noapte, nu vor „ca pavilionul sau căsuţa copiilor să devină locul de muncă al prostiutatelor, iar copiii noştri să găsească dimineaţa prezervative uzate în parc”, nu vor ca pe timp de noapte cascada din parc să se transforme într-o baie publică şi lista poate continua…

La final, locuitorii din zona Lorena-Zurich i-au transmis primarului şi că nu vor să se decizii care îi privesc fără să fie consultaţi. Cetăţenii au anexat protestului şi cinci liste de semnături pentru a-şi întări poziţia.

Primaria Timisoara vrea sa tina toate parcurile deschise non-stop

Alesii locali din Timisoara vor sa vanda monumente istorice si sa concesioneze spatii in parcuri22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor