Reunire cu tineret-sperante la ACS Poli. Dobrosavlevici, Roman si Himcinschi, singurele noutati

De M. Hoster
Reactualizat la:
Reunire cu tineret-sperante la ACS Poli. Dobrosavlevici, Roman si Himcinschi, singurele noutati
© TION - Calin Rosenblum
ACS Poli Timişoara nu a reuşit să se laude la reunirea lotului decât cu trei nume noi, nici pe departe stele. Este vorba despre trei tineri, încă de perspectivă, dar care, deocamdată, nu au confirmat. Mai au timp la Timişoara… Este vorba de Alin Roman, Fabian Himcinschi şi Alin Dobrosavlievici. Doi din trei au învăţat tainele fotbalului în capitala Banatului, cel de-al treilea fiind fiul unui fost jucător timişorean. Ei au plecat să-şi caute norocul la echipe mai mari, dar au revenit, deocamdată toţi sub formă de împrumut, la Poli, cu gândul că îşi vor (re)lansa cariera acasă.


Managerul sportiv al ACS Poli, Călin Rosenblum, nu a reuşit să aducă în faţa presei timişorene, la reunirea lotului nici un nume cu greutate. Totuşi, Timişoara s-a orientat rapid şi, printr-o minune, s-ar putea să aibă chiar noroc cu cele trei nume aduse deocamdată la echipă. Este vorba de doi tineri timişoreni, şcoliţi de LPS Banatul şi vânduţi la Dinamo, Dobrosavlevici şi Roman, plus un fiu de timişorean, Himcinschi, născut ardelean şi plecat de la Alba Iulia la Empoli, în Italia. Nu au rupt gura târgului pe unde au fost, dar vin la Timişoara cu gânduri mari!

Până la vară sunt împrumutaţi, dacă vor arăta că merită ar putea primi premiu un contract cu ACS Poli. Himcinschi îşi termină contractul cu Empoli la final de sezon, iar cei doi Alin, Roman şi Dobrosavlevici, au opţiune de cumpărare în contractele semnate.

„Încercăm și noi să ne mișcăm aşa cum putem mai bine, e o nebunie perioada asta de transferuri. Încercăm să o facem în 2 etape, în prima aducem jucătorii tineri, de perspectivă, încercăm în etapa a 2-a jucători să aducem jucători cu mai multă experiență, care să ducă greul echipei. Toate discuțiile sunt purtate cu impresari, conducători de cluburi, încercăm să aducem ce avem nevoie. Sunt de jucat 15 etape în termen foarte scurt și trebuie să fim toți conectați la acest retur. Avem un obiectiv, credem în el, cu puțină atenție puteam realiza obiectivul de 25 de puncte”, a declarat Rosenblum.

„Noi considerăm că jucătorii tinerii vor aduce un plus la echipă, un plus față de jucătorii tineri pe care îi avem de la centrul nostru de copii şi juniori. Suntem foarte bucuroși că am ajuns la un numitor comun cu aceşti tineri. Cei doi timișoreni sunt cu opţiune de cumpărare definitivă. Himcinschi devine din vară jucătorul nostru, lui îi expiră contractul”, a mai spus managerul sportiv al clubului, sperând că tânărul Himcinschi nu va pleca la altă echipă.

El a mai spus că deocamdată nu mai pleacă de la club nici un tânăr de perspectivă, fie că e vorba de copii şi juniori, fie că e vorba de jucători aduşi deja la prima echipă. E vorba de Belu, pentru care s-a primit o ofertă din ţară, respectiv Pap cu o solicitare din străinătate. La prima echipă au fost aduşi şi patru juniori, ei urmând să fie luaţi şi în stagiile de pregătire: Rus, Livan, Dragomir și Rogoveanu.

Fabian Himcinschi crede că revenirea în ţară, la Timişoara, nu e sub nici o formă un pas înapoi. Chiar mai mult, e un pas înainte, spune acesta.

„Am revenit aici cu gânduri mari, de a mă afirma și de a ajuta echipa cât de mult posibil până în vară. Sunt foarte mândru şi bucuros de alegerea făcută și sper din tot sufletul că va fi bine. M-am sfătuit cu tatăl meu atunci când am ales să vin la Poli. Nu știu dacă voi marca atât cât îmi doresc, dar am planuri mari. Am urmărit tot timpul campionatul românesc, e unul echilibrat, sunt jucători buni, echipele se întăresc pe zi ce trece, orice meci e foarte important, cu oricare dintre echipe”, a declarat tânărul atacant.

Vorbind despre insuccesul său în Italia, Himcinschi a spus: „Pot spune că a fost o problemă de acomodare, dar nu regret că am plecat și că am fost acolo. Am învățat multe lucruri bune în cei doi ani petrecuţi acolo”.

Spre deosebire de „italian”, cei doi Alin au fost mai rezervaţi în declaraţii.

„Nu vreau să vorbesc foarte mult, vreau să demonsterz. Le mulțumesc celor care mi-au dat încredere, sper să nu dezamăgesc. Mă bucur că am venit la Timişoara”, a declarat Alin Roman.

„Mă bucur că am revenit la Timişoara, de unde am plecat, sper să pot demonstra că merit să fiu la această echipă”, a declarat Alin Dobrosavlevici.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !