Restaurant cu bar de vara la subsol si terasa cu scena in curte, in cea mai fotografiata cladire din centrul istoric al Timisoarei

De Roxana Deaconescu
3Comentarii
Restaurant cu bar de vara la subsol si terasa cu scena in curte, in cea mai fotografiata cladire din centrul istoric al Timisoarei
Primăria Timișoara își face restaurant și bar de vară la subsol, scenă și terasă în curte, dar și spații pentru birouri! Toate acestea se vor regăsi în clădirea plină de graffiti de pe strada Vasile Alecsandri, pe care municipalitatea vrea în sfârșit să o reabiliteze. Se caută deja o firmă constructoare, lucrările fiind estimate la puțin peste 1 milion de euro.

Se discută de mult timp despre imobilul de pe str. Vasile Alecsandri nr. 1, documentația pentru reabilitarea acesteia fiind aprobată încă din toamnă de către consilierii locali. Lucrările erau estimate la 5,77 de milioane de lei, cu tot cu TVA. Aparent, prețul a scăzut, deși mai marii din primărie vor să amenajeze acolo un restaurant și un bar de vară.

Clădirea semi-părăsită de pe Alecsandri, cu lipici la turiști, va sta doi ani în șantier. Proprietar este Primăria Timișoara, dar oficialii instituției de pe C.D. Loga nu au prea întors capul spre ea. I-a venit în sfârșit rândul, așa că se caută o firmă constructoare.

Documentația pentru extinderea și reabilitarea imobilului de pe Vasile Alecsandri 1 a fost adoptată în toamna anului trecut. Se ridica problema unor „lucrări de consolidare structurală, de cosmetizare și extindere pe verticală”, clădirea urmând să aibă în cele din urmă două etaje și mansardă, dar și instalații noi. Se vor face lucrări și în curte.

Dacă anul trecut lucrările erau estimate la 5,77 milioane de lei, acum estimările arată că este nevoie de 4,1 milioane de lei. Cel puțin așa scrie pe anunțul de participare la licitație, care a apărut după ce consilierii locali au fost de acord cu „modificarea denumirii lucrărilor aprobate pentru execuția serviciului de întocmire a documentației de proiectare din DALI pentru obiectivul de investiții «Extindere și reabilitare imobil situat pe str. V. Alecsandri, nr. 1»”.

Din „noua denumire” a lucrărilor înțelegem așadar că primăria își amenajează un spațiu pentru restaurant și bar de… vară, la subsolul clădirii, dar și terasă cu scenă în curte: „demolare și reconstruire corp C7 – funcțiunea propusă: bar de vară; demolare corpuri: C4, C5, C6, situate în corpul B. Consolidare, extindere pe verticală corp C2 de la Sp+P+1E la Sp+P+2E+M, refuncționalizarea/schimbarea destinației spațiilor în spații pentru alimentație publică (restaurant + bar) la subsol + parter și birouri la etaj 1 + etaj 2 + mansardă. Crearea a 4 accese la parter (corp C2) din exterior (str. V. Alecsandri). Realizare lift exterior din curtea interioară. Amenajare curte interioară: scenă, pavaj, terasă (alimentație publică)”.

Execuția extinderii și reabilitării imobilului de pe Alecsandri a fost scoasă la licitație pe SEAP (n.r. Sistemul Electronic de Achiziții Publice). Conform anunțului trimis de primărie și aprobat pe SEAP, vor fi efectuate și lucrări de demolare, de igienizare chimică la pardoseli, tavane, pereți, refacere acoperiș mansardă, hidroizolații subsol, compartimentări pe structură metalică cu gips-carton, finisaje la pereți, tavane și pardoseli, tâmplărie interioară și exterioară, tencuieli exterioare și ancadramente, lucrări de instalații – apă, canal, electrice, gaz –, montaje utilaje tehnologice, montat ascensor panoramică. Pe anunțul de participare, valoarea estimată a lucrărilor este de 4,1 milioane de lei, adică puțin peste 1 milion de euro. Firmele care vor să reabiliteze clădirea plină de graffiti de pe Alecsandri pot să-și depună ofertele până în 22 iunie, la ora 15. Șantierul ar putea începe chiar anul acesta.

Articole pe aceeași temă:

Peste 1 milion de euro pentru reabilitarea celei mai desenate cladiri din Timisoara3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor