Reprezentantii Let’s Do It Romania! din Timis – la Pristina, in Kosovo

De Valentin Rusu
Reprezentantii Let’s Do It Romania! din Timis – la Pristina, in Kosovo
Curăţenia generală din Timiş şi din alte judeţe, dar şi toate acţiunile care poartă marca “Let’s Do It Romania!”, i-au dus pe susţinătorii campaniei tocmai în Kosovo. Conferinţa pentru o Lume Curată se face şi cu participarea lui Radu Rusu – principalul susţinător şi coordonator al acţiunilor de curăţenie din Timiş.

Cea mai mare mișcare de implicare socială și de protecție a mediului din lume, “Let’s Do It!”, organizează între 6 şi 9 februarie, la Pristina, în Kosovo, Clean World Conference 2014. Participă 120 de de reprezentanți din 40 de țări, România fiind reprezentată de Radu Rusu, președinte EcoStuff România (Timisoara) și Luciana Petroiu, consultant Let’s do it, România! (București). Unul dintre punctele importante ale conferinței din acest an se referă la conceperea unui plan de acțiune prin care să se reușească implicarea până în 2018 a 350 de milioane de voluntari în întreaga lume.

“Cu alte cuvinte, Clean World Conference 2014 este despre cum să atragem masa critică în fiecare țară (5% din populație) și cum să schimbăm modul de gândire al oamenilor vis-a-vis de problema poluării și a deșeurilor”, spune Radu Rusu.

Clean World Conference este organizată pentru prima dată în afara granițelor țării initiatoare, Estonia. Echipe din toată lumea se adună în fiecare an la această conferință pentru a face schimb de experiență, pentru a-și prezenta acțiunile de succes, pentru a găsi noi motivații și pentru a asculta și învăța de la inovatorii în domeniul civic și de protecție a mediului. Prin intermediul acțiunilor comune, World Cleanup 2012 și World Cleanup 2013, constând în acțiuni individuale de ecologizare organizate de membrii rețelei peste tot în lume, numărul de voluntari a crescut de la 50.000 de oameni, în Estonia, la nouă milioane de voluntari în întreaga lume. Astfel, mișcarea “Let’s Do It!” a ajuns, în doar cinci ani, de la o acțiune singulară la o rețea globală cu peste 110 țări implicate.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !