Reprezentanții AVE s-au întâlnit din nou la Timișoara. Primele colaborări vor fi pe teme culturale

De Bogdan Marta
8Comentarii
Reprezentanții AVE s-au întâlnit din nou la Timișoara. Primele colaborări vor fi pe teme culturale
© Tion: Reprezentanții AVE s-au întâlnit din nou la Timișoara
Reprezentanții celor patru primării care la finele anului trecut au format Alianța Vestului (AVE) – Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca – s-au întâlnit din nou în acest weekend la Timișoara. Cele patru municipalități vor să colaboreze în domeniul cultural pentru a stimula turismul între cele patru mari orașe din vest.

Potrivit reprezentanților AVE, discuțiile s-au axat pe oportunitățile de colaborare între cele patru orașe prin prisma agendelor culturale, în contextul pregătirii pentru susținerea titulaturii Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021.

„În prima parte, întâlnirea a fost condusă de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, iar discuțiile au fost concentrate pe posibilele colaborări în domeniul cultural. Simona Neumann, director executiv al Asociației Timișoara 2021, a prezentat succint programul cultural și propunerile de activități viitoare. În cadrul Alianței Vestului, au fost identificate câteva posibilități de colaborare imediate în domeniul cultural: posibilitatea ca primăriile orașelor Arad, Oradea și Cluj-Napoca să devină membre în Asociația TM2021 și apoi membre în cadrul Forumului Reprezentanților Regionali – un grup de consiliere, compus din reprezentanți ai orașelor partenere din regiune, care lucrează în colaborare cu Consiliul Director; pagini dedicate evenimentelor culturale din celelalte trei orașe AVE, publicate în următoarea ediție a ziarului «Știri21»; prezența reprezentanților orașelor AVE la discuțiile viitoare cu privire la provocările întâmpinate de operatorii culturali (legislație, politici de finanțare etc.); corelarea agendelor culturale din cele patru orașe, pentru ca cei interesați să poată beneficia de un program turistic amplu; promovarea evenimentelor din orașele membre AVE în fiecare dintre celelalte orașe prin reciprocitate pe toate canalele (mass-media, outdoor etc.) pentru stimularea turismului intraregional; posibilitatea asigurării unor modalități de transport pentru participarea la evenimente; posibilitatea organizării unui eveniment cultural comun, cu participarea instituțiilor culturale din cele 4 orașe în sistem itinerant; schimburi de rezidențe artistice; creșterea capacității sectoarelor culturale și promovarea antreprenoriatului cultural, precum și crearea unui circuit de voluntariat între orașe; promovarea evenimentelor culturale din fiecare oraș pe site-ul aliantavestului.ro și în social media”, au transmis reprezentanții AVE.

În partea a doua a întâlnirii, moderator a fost viceprimarul Timișoarei Dan Diaconu, discuțiile fiind axate pe definitivarea formei statutului, actului constitutiv și a stabilirii entității juridice în care se va constitui Alianța Vestului, sub forma unei asociații de dezvoltare inter-comunitară. S-au definitivat obiectivele generale și specifice, precum și structura funcțională. Acest demers va fi finalizat în următoarele trei luni.

Următoarea întâlnire de lucru a Alianței Vestului va fi la Cluj-Napoca, până la finele lunii ianuarie, tema principală a acestei întâlniri fiind digitalizarea.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor