Relicva Sfantului Anton de Padova va fi purtata in biserici din Timisoara si Lugoj

De Adrian Panduru
Relicva Sfantului Anton de Padova va fi purtata in biserici din Timisoara si Lugoj
© Foto: arhivă
Relicva Sfântului Anton de Padova va fi purtată spre a fi venerată în mai multe biserici romano-catolice și greco-catolice din Timiș, dar și în Caraș-Severin și Arad. La celebrări sunt aşteptaţi pe lângă credincioşii romano-catolici şi credincioşi greco-catolici şi ortodocşi.

În perioada 7-10 mai, relicva Sfântului Anton de Padova va fi purtată spre a fi venerată în mai multe biserici din Dieceza de Timișoara.

Sfânta Liturghie de deschidere a pelerinajului va avea loc luni, 7 mai, la Arad, în biserica greco-catolică „Naşterea Sfintei Fecioare Maria”.

Marți, 8 mai, relicva va fi purtată la Timișoara și va fi primită la ora 8:30 la biserica romano-catolică ”Millennium” din Fabric (Piața Romanilor nr. 2). Urmează Litania Sf. Anton și diferite rugăciuni, în biserică. Relicva va fi expusă permanent în biserică, până la ora 18, când va începe Sf. Liturghie solemnă. După Sf. Liturghie, până a doua zi dimineața, în 9 mai, biserica va fi deschisă și relicva va fi expusă spre cinstire.

Miercuri, 9 mai, pelerinajul va continua la Lugoj, în catedrala greco-catolică „Pogorârea Spiritului Sfânt” și la Reșița, în biserica romano-catolică „Maria Zăpezii”. Aici, relicva va fi primită la ora 16:30, iar de la ora 19 va avea loc o Sf. Liturghie solemnă. Apoi biserica va rămâne deschisă în noapte, cât timp vor fi credincioși, urmând ca dimineața pelerinajul să continue la Doman, în biserica greco-catolică „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”.

Tot în aceeași zi, 10 mai, relicva va fi purtată la Caransebeș și va fi primită în biserica romano-catolică „Neprihănita Zămislire a Maicii Domnului”, la ora 15. Sfânta Liturghie solemnă va începe la 18. După, biserica va rămâne deschisă până seara târziu, cât vor fi credincioși.

Pelerinajul este organizat de Provincia Franciscană „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România.

Sfântul Anton de Padova sau Sfântul Anton de Lisabona a fost un preot catolic portughez și un călugăr al Ordinului Franciscan. A fost canonizat la 13 mai 1232, iar la 16 ianuarie 1946 a fost proclamat Doctor al Bisericii.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor