Reîncepe dezinsecția și deratizarea la Timișoara. Recomandările specialiștilor

De Bogdan Marta
5Comentarii
Reîncepe dezinsecția și deratizarea la Timișoara. Recomandările specialiștilor
© foto: arhiva
Firma Corla Impex SRL, care a câștigat licitația organizată de primărie, începe de luni deratizarea în Timișoara. Dacă vremea se păstrează frumoasă, se va efectua și dezinsecția terestră.

Conform reprezentanților Primăriei Timișoara, în timpul operațiunilor care încep luni, 21 octombrie, se vor folosi următoarele produse:

· Agrorat Pellet, având substanţa activă Brodifacoum, pentru combaterea rozătoarelor;

· Permex 22 E, având substanţa activă Permetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi

· Detral Super, având substanţa activă Deltrametrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi

· Vectobag WG, având substanţa activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor;

„Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menţionăm că substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii. Substanţele fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 14 (Rodenticide), respectiv Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor) și sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, ei fac apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort, în caz contrar amenzile fiind cuprinse între 500 și 1000 de lei pentru persoanele fizice și 1000 și 2500 de lei pentru firme.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor