Regiunea Vest depaseste din nou planul la contributia la buget. Este pe locul doi pe tara

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
7Comentarii
Regiunea Vest depaseste din nou planul la contributia la buget. Este pe locul doi pe tara
© Regiunea Vest depaseste din nou planul la contributia la buget. Este pe locul doi pe tara (foto: arhiva)
Direcţia Regională de Finanţe Timişoara a reuşit din nou să trimită la Bucureşti mai mulţi bani decât i se stabilise de către Ministerul Finanţelor ca program pentru colectările la buget. Desigur, Timişul are de departe cea mai importantă contribuţie. Plusul realizat este de 45 de milioane de lei, spun reprezentanții Direcției.

La sărbătorirea a doi ani de activitate, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara se poate lăuda cu o nouă depăşire a programului de încasări stabilit de minister. Situaţia a devenit una obişnuită, lună de lună zona de vest trimiţând la buget sume mai mari decât planul stabilit de specialiştii de la minister.

Programul de încasări aferent lunii iulie 2015, stabilit în sarcina Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, a fost de 733,9 milioane lei, iar totalul încasărilor la Bugetul General Consolidat a fost de 779,6 milioane de lei, ceea ce înseamnă că la nivelul regiunii s-a realizat un plus de 45,6 milioane de lei. Prin urmare, gradul de realizare a programului de încasări aferent lunii iulie 2015 a fost depăşit cu peste şase procente, potrivit reprezentanților Direcției Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara.

Planul de încasări stabilit lunar pentru fiecare direcţie regională include sumele colectate din impozite, accize, taxe, taxa pe valoarea adăugată, contribuţia la şomaj, asigurări de sănătate sau sociale. De asemenea, în sumele totale trimise la bugetul de stat sunt cuprinse inclusiv sumele colectate din amenzi, sume stabilite suplimentar în urma controalelor inspectorilor de la Finanţe.

În ultima perioadă inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală au înăsprit controalele efectuate la agenţii economici, printre cele mai ”vizibile” la Timişoara fiind cele desfăşurate la unele restaurante şi baruri de fiţe.

La nivel de țară, în ceea ce privește gradul de realizare a programului de încasări, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara se situează pe locul 2, desigur după Bucureşti, principalul contribuitor la bugetul de stat.

Din totalul contribuţiei trimise de Direcţia Regională la bugetul de stat, doar Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Timiş, fără a se lua în considerare sumele colectate, spre exemplu, din contribuţii vamale, a reprezentat aproape jumătate din total. În Timiş, colectarea realizată efectiv a depăşit cu 12% programul stabilit iniţial de la Bucureşti, mai spun reprezentanții Direcției Regionale de Finanțe.

Articole pe aceeași temă:

Inspectorii ANAF au descins La capite si au inchis terasa! Patronii bat obrazul clientilor7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor