Referendum pentru redefinirea casatoriei. Rezultate finale in Timis: peste 90 la suta dintre alegatori au votat DA

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
19Comentarii
Referendum pentru redefinirea casatoriei. Rezultate finale in Timis: peste 90 la suta dintre alegatori au votat DA
© foto: Cornel Putan
În Timiș, după numărarea voturilor de la cele 597 de secții, Biroul Electoral Județean a emis rezultatele finale ale consultării publice în ceea ce privește redefinirea căsătoriei. Deși referendumul a fost invalidat din cauza prezenței care nu a atins pragul de 30 la sută, în Timiș peste 90 la sută dintre cei care au ieșit la vot au pus ștampila pe „DA”.

Conform rezultatelor oficiale transmise de reprezentanții Biroului Electoral Județean, în Timiș au votat la referendum 114.643 alegători cu drept de vot din 624.243 alegători înscriși pe listele permanente. Dintre cei care s-au prezentat la vot, 105.720 (92,21%) au pus ștampila pe „DA” și și 6.803 pe „NU”. 2.120 au fost voturi nule.

Cetățenii care au participat la referendumul național pentru redefinirea căsătoriei s-au pronunțat prin „DA” sau „NU” la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”.

Referendumul a fost totuși invalidat din lipsă de cvorum.

Practic, cetățenii au fost consultați referitor la modificarea Constituției în ceea ce privește redefinirea căsătoriei. În actuala formă, textul din Constituție prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, iar scopul referendumului este schimbarea acestui text în „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

În județul Timiș, prezența a fost, la închiderea urnelor, 18,36 la sută – 114.642 de timișeni au votat la referendumul privind redefinirea căsătoriei, din care 97.690 pe liste permanente și 15.506 pe liste suplimentare, iar cu urna mobilă 1.446.

În Timișoara prezența la vot a fost de 17,26 la sută, un total de 48.262 de alegători cu drept de vot au trecut prin secțiile de votare din oraș: pe liste permanente au votat 41.055 persoane, pe liste suplimentare 6.170, iar cu urna mobilă 1.037. Cea mai mare prezență la vot a fost la secția de la Colegiul „Ion Vidu” – 59,96 la sută, un total de 325 votanți – 97 pe liste permanente și 228 pe liste suplimentare.

La nivel național, în total, au votat la referendum 3.731.704 (20,41 la sută) alegători cu drept de vot, la nivel național, din care 3.276.754 pe liste permanente, 408.637 pe liste suplimentare și 46.313 cu urna mobilă. În diaspora au votat 121.118 persoane.

Articole pe aceeași temă:

A început numărătoarea voturilor. La Biroul Electoral Județean (BEJ) de la Palatul Administrativ (sediu al Instituției Prefectului și al Consiliului Județean Timiș) au început să sosească președinții secțiilor de votare cu sacii cu voturi, imediat după ora 21. Holurile Palatului Administrativ au ...

Timișenii cu drept de vot nu s-au înghesuit sâmbătă dimineață la secțiile de votare, județul Timiș fiind totuși peste media națională în ceea ce privește prezența la vot. La ora 10, în Timiș votaseră peste 6.000 de persoane. După primele trei ore de la demararea votului în cadrul referendumului d...

A început referendumul! Toate secțiile din județul Timiș s-au deschis la ora 7. Peste 600.000 de locuitori ai celui mai vestic județ al țării pot vota la acest referendum pentru redefinirea căsătoriei. În județul Timiș sunt 597 de secții de votare și 624.243 de cetățeni cu drept de vot. Față de p...

În weekend, cetățenii României vor fi consultați, prin intermediul unui referendum, referitor la modificarea Constituției în ceea ce privește redefinirea căsătoriei. În actuala formă, textul din Constituție prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, iar scopul refer...19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor