Referendum pentru redefinirea casatoriei. Peste 600.000 de cetateni cu drept de vot in Timis. S-au deschis toate sectiile

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
92Comentarii
Referendum pentru redefinirea casatoriei. Peste 600.000 de cetateni cu drept de vot in Timis. S-au deschis toate sectiile
© Tion: Referendum pentru redefinirea familiei
A început referendumul! Toate secțiile din județul Timiș s-au deschis la ora 7. Peste 600.000 de locuitori ai celui mai vestic județ al țării pot vota la acest referendum pentru redefinirea căsătoriei.

În județul Timiș sunt 597 de secții de votare și 624.243 de cetățeni cu drept de vot. Față de precedentele alegeri sunt două secții noi, una la Moșnița Veche și alta la Dumbrăvița.

Conform judecătorului Titus Birceanu, președintele Biroului Electoral Județean Timiș, sâmbătă, 6 octombrie, la ora 7, toate secțiile de votare din Timiș s-au deschis și, deocamdată, nu a fost semnalată nicio problemă.

Referendumul pentru redefinirea căsătoriei are loc în 6 și 7 octombrie. Secțiile de votare se deschid la ora 7 și se închid la ora 21, în fiecare dintre cele două zile.

La acest referendum sunteți consultați referitor la modificarea Constituției în ceea ce privește redefinirea căsătoriei. În actuala formă, textul din Constituție prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, iar scopul referendumului este schimbarea acestui text în „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Cetățenii care participă la referendumul național au dreptul să se pronunțe prin „DA” sau „NU” la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”.

Pentru validarea referendumului este nevoie de o prezență la vot de 30 la sută, la nivel național. În Timiș, o prezență de 30 la sută ar însemna ca 187.272 de cetățeni cu drept de vot să meargă la urne.

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 2 octombrie 2018 este de 18.951.721, din care un număr de 18.279.534 de alegători au domiciliul sau reședința în țară, inclusiv cetățenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie 2018, din care 16.781.333 sunt posesori de carte de identitate. Un număr de 672.187 de cetățeni români au domiciliul sau reședința în străinătate, fiind posesori de pașaport CRDS. Numărul total al secțiilor de votare organizate în țară este de 18.662.

Secțiile de votare nu sunt supravegheate video și nici nu va fi folosit sistemul electronic de urmărire a votului ilegal.

UPDATE. Prezența la vot, în Timiș, la ora 10. Peste 6000 de cetățeni au decis deja în problema Referendumului

După primele trei ore de la demararea votului în cadrul Referendumului de modificare a Constituției, în Timiș votaseră deja 6.437 de persoane. Aceasta plasează județul, cu 1,03% din total votanți, la jumătatea clasamentului național.

Interes destul de scăzut pentru scrutinul demarat sâmbătă pentru modificarea Constituției, în Timiș. Prima raportare oficială referitoare la prezența la urne arată că până la ora 10 se prezentaseră la cabinele de vot un număr de 6.437 de timișeni, adică 1,03% din totalul celor 624.243 de persoane cu drept de vot. Dintre aceștia, 5.373 de persoane votaseră pe listele permanente, iar 1.048 pe listele suplimentare. Urna mobilă s-a „plimbat” la 16 persoane din județ.

Capitala judeţului a avut la prima raportare un procent de prezenţă egal cu cel la nivel naţional. În ceea ce priveşte Timişoara, cel mai mult s-a votat la secţia de la Liceul Pedagogic, cu 3,93%. surprinzător, la această secţie au fost şi 15 dintre cei 16 votanţi din oraş unde a fost solicitată urna mobilă. Per total municipiu numărul celor care au decis să aleagă la Referendum a fost de 2.756 de persoane, adică 0,98%.

La nivel național procentul votanților care și-au exprimat decizia nu a trecut de pragul de 1%, oprindu-se la ora 10 la 0,97. Cei mai mulți votanți fuseseră în Bihor, cu 1,61%, Timișul fiind situat la jumătatea clasamentului național.

UPDATE. Referendum – ziua a doua: în Timiș s-au deschis toate secțiile de votare, la ora 7

A început cea de-a doua zi a referendumului pentru redefinirea familiei. În Timiș, conform reprezentanților Biroului Electoral Județean, s-au deschis toate secțiile, la prima oră (7). Cele 597 de secții din cel mai vestic județ al țării vor fi deschise până la ora 21.

Articole pe aceeași temă:

A început referendumul de două zile pentru redefinirea căsătoriei și au apărut primele probleme la secțiile de votare. TION vă va relata despre aceste probleme pe parcursul celor două zile de referendum. Conform reprezentanților Biroului Electoral Județean, în primele ore de la începerea referend...
În weekend, cetățenii României vor fi consultați, prin intermediul unui referendum, referitor la modificarea Constituției în ceea ce privește redefinirea căsătoriei. În actuala formă, textul din Constituție prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, iar scopul refer...92Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor