Referendum 2018: problemele de la sectiile de votare din Timis

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Referendum 2018: problemele de la sectiile de votare din Timis
© foto: Cornel Putan
A început referendumul de două zile pentru redefinirea căsătoriei și au apărut primele probleme la secțiile de votare. TION vă va relata despre aceste probleme pe parcursul celor două zile de referendum.

Conform reprezentanților Biroului Electoral Județean, în primele ore de la începerea referendumului, 11 membri de partid din Timiș s-au retras din secțiile de votare și au renunțat la a mai asista ca observatori la procesul referendumului. Aceștia au venit de dimineață și au părăsit locațiile secțiilor de votare. Este vorba despre membri ai biroului electoral al secțiilor de votare de la ALDE, USR, PMP și unul de la PNL. Aceștia vor fi amendați de președintele Biroului Electoral Județean Timiș cu sancțiuni între 500 și 1.000 de lei.

Conform legii, biroul electoral al secției de votare poate funcționa cu membri prezenți, fără limită de număr, nu există un minim stabilit de lege, procesul de votare poate funcționa chiar și dacă singurul membru prezent în secție este doar președintele.

O altă problemă care s-a rezolvat între timp a fost semnalată la Secția 207 de la aeroport, unde cei din biroul electoral au găsit mesaje anti-referendum, scrise cu graffiti, inclusiv pe pereții exteriori și pe șosea. „Iubirea nu se votează” scria pe pereți și pe caldarâm. Mesajele au fost înlăturate.

Dacă sesizați nereguli în procesul de votare scrieți-ne pe adresa redactie@tion.ro sau trimiteți-ne un mesaj pe Facebook.

UPDATE. Conform BEJ, șapte dintre cei 11 observatori ai partidelor s-au întors în secții

Din cei 11 componenți ai birourilor electorale ai secțiilor de votare din Timiș care au părăsit locațiile după ce inițial s-au prezentat „la lucru”, șapte s-au întors, și nu mai sunt pasibili de amendă.

Conform reprezentanților Biroului Electoral Județean, s-au întors la secții cei de la USR și cei de la ALDE. Au plecat și nu s-au mai întors trei observatori de la PMP și unul de la PNL. Aceștia sunt pasibili de amendă de la 500 la 1.000 de lei.

Articole pe aceeași temă:

A început referendumul! Toate secțiile din județul Timiș s-au deschis la ora 7. Peste 600.000 de locuitori ai celui mai vestic județ al țării pot vota la acest referendum pentru redefinirea căsătoriei. În județul Timiș sunt 597 de secții de votare și 624.243 de cetățeni cu drept de vot. Față de p...
În weekend, cetățenii României vor fi consultați, prin intermediul unui referendum, referitor la modificarea Constituției în ceea ce privește redefinirea căsătoriei. În actuala formă, textul din Constituție prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, iar scopul refer...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor