Rectorul Universitatii de Vest Timisoara acuza lipsa colaborarii cu autoritatile timisorene

De M. Hoster
Rectorul Universitatii de Vest Timisoara acuza lipsa colaborarii cu autoritatile timisorene
© TION - Marilen Pirtea
Aflat la final de an, Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara a declarat că ar fi dorit în 2013 o colaborare mai bună cu autorităţile locale din oraş. Proiectele de la fosta cazarmă de pe strada Oituz, cu terenul cedat pentru liceul Lenau, parcarea auto proiectată aici, dar mai ales lipsa dialogului cu primarul Nicolae Robu au fost supărările şefului UVT.


Marilen Pirtea, conducătorul Universităţii de Vest Timişoara, spune că anul 2013 nu a fost deloc unul bun în ceea ce priveşte dialogul său cu autorităţile locale. El spune că discuţiile purtate cu reprezentanţii celor patru principale instituţii de învăţământ superior din oraş ar fi benefice pentru comunitate, inclusiv pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană.

„Noi avem vizibilitate națională și internațională și cred că am putea aduce mari personalități care să sprijine Timișoara în obținerea acestui titlu de Capitală Europeană”, a spus luni Pirtea.

El acuză lipsa unui dialog cu autorităţile locale, făcând referire la primarul Nicolae Robu: „Universitatea de Vest a organizat o dezbatere la care au luat parte toţi candidaţii la postul de primar. Ei au semnat un document, asumat de aceştia, prin care s-au angajat ca, la şase luni de la obţinerea mandatului, cel care va ajunge primar va veni în Aula Magna şi va discuta cu reprezentanţii celor patru universităţi pentru a afla care sunt problemele acestor instituţii şi cum ne poate ajuta. A trecut deja un an şi jumătate şi primarul Nicolae Robu nu s-a întâlnit cu noi”.

Proiecte bune, fără realizări

Pirtea a amintit că UVT a avut deschidere totală la solicitările primăriei, dar fără efecte în practică.

„Noi am cedat teren pentru noua clădire a liceului Lenau, lucrurile acolo sunt la fel ca acum doi ani. Ni s-a solicitat terenul de acolo pentru realizarea de locuri de parcare, am cedat acel teren, am avut toată deschiderea, dar nu s-a făcut nimic la doi ani de la iniţierea proiectelor. Un alt spaţiu de la liceul Ferdinand trebuia să îl primim pentru a face acolo un centru de excelenţă sportivă pentru Timişoara, primăria trebuia să ne ajute cu finanţarea. Poate există alte priorităţi”, a mai declarat Marilen Pirtea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor