Recitaluri si glume alese la concertul caritabil pentru Colegiul Ion Vidu

De Zoltan Varga
Reactualizat la:
Concert caritabil pentru Colegiul Ion Vidu
Concert caritabil pentru Colegiul Ion Vidu
Seria de concerte caritabile menite să strângă fonduri pentru refacerea sălii de spectacole a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara, distrusă parţial într-un incendiu, a continuat sâmbătă seara cu o nouă manifestare. La Filarmonica Banatul au cântat Dan Helciug & Spitalul de Urgenţă, Mircea Baniciu & Vlady Cnejevici şi Horea Crişovan.

Evenimentul a fost prezentat de Virgil Ianţu, care a mărturisit în debutul spectacolului că a făcut 13 ani de „Ion Vidu” (12 ani plus grupa de preşcolari!).

„Am revăzut azi liceul, care din păcate arată jalnic. Dincolo de acest nefericit accident care a dus la incendiul din sala de concerte, clădirea nu arată aşa cum ar trebui. Aş vrea ca cei care fac reconstrucţia acestui liceu să nu fie amatori. Nu vreau să fie o afacere de familie”, a spus Virgil Ianţu la Filarmonica Banatul, după care l-a invitat în scenă pe primul protagonist al serii. Pe care l-a botezat… Mircea Crişovan.

Horea Crişovan a cântat câteva compoziţii care vor apărea pe albumul său solo, alături de un bun prieten al său, „acest mic laptop” – după cum l-a prezentat.

Mai apoi, pe scenă au apărut Mircea Baniciu şi Vlady Cnejevici, care printre piese au rememorat şi câteva amintiri legate de Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu”.

Mircea Baniciu a fost într-o formă de zile mari şi printre altele a prezentat şi motivul pentru care Virgil Ianţu nu mai cântă cu Ştefan Bănică.

„După un concert de-al lui Bănică, a venit o admiratoare la el şi i-a zis că vrea un autograf… de la Virgil Ianţu. Am ştiut că zilele lui Ianţu în trupa de backing vocal a lui Bănică sunt numărate… şi aşa a şi fost, n-a trecut mult timp şi Bănică l-a dat afară”, a mărturisit artistul, în hohotele de râs ale asistenţei.

Ultimul act al evenimentului l-a constituit recitalul susţinut de Dan Helciug şi Spitalul de Urgenţă, care s-au bucurat şi ei de succes.

Fondurile obţinute din încasările evenimentului organizat de cluburile Lions şi Leo în colaborare cu Filarmonica Banatul vor fi folosite pentru renovarea sălii de concerte a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu”, unică în România prin acustica ei, care a fost parţial distrusă de un incendiu la începutul lunii martie.

Zoltan Varga

Incendiu in sala de concerte a Colegiului Ion Vidu din Timisoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor