Reactia arhitectului si structuristului care au executat proiectul de reabilitare a Pietei Badea Cartan

De Bogdan Marta
5Comentarii
Reactia arhitectului si structuristului care au executat proiectul de reabilitare a Pietei Badea Cartan
© Foto: arhivă
Arhitectul Ioan Andreescu și inginerul Marius Moșoarcă, cei care au executat proiectul de reabilitare a Pieței Badea Cârțan, au reacționat în urma scandalului declanșat de eșecul acestui proiect. Cei doi susțin că primarul Nicolae Robu nu a fost bine informat și se declară consternați de cele transmise de firma constructoare.

„Ne exprimăm regretul pentru declarațiile domnului primar Nicolae Robu, exprimate cu ocazia conferinței de presă din data de 13 februarie 2018; dl. Primar s-a pronunțat în necunoștință de cauză și fără a se sprijini pe o evaluare profesională, obiectivă a situației legate de implementarea proiectului „Modernizare Piața Badea Cârțan constând în construcția de chioșcuri și hală”. De asemenea ne exprimăm consternarea față de comunicatul de presă al S.C. Building Tehnology SRL cu privire la același proiect”, au transmis, miercuri seara, Andreescu și Moșoarcă.

Potrivit acestora, documentația elaborată de firma de arhitectură a fost în concordanță cu tema de proiectare, cu soluțiile prevăzute de expertiza tehnică, a fost verificată de către verificatori de proiect atestați, inclusiv pentru securitate la incendiu. Anterior obținerii autorizației de construcție, mai susțin cei doi, documentația a fost analizată și avizată favorabil de ISU Banat, care a constatat că îndeplinește toate condițiile privind securitatea la incendiu.

„Proiectul a îndeplinit toate prevederile Legii nr. 50/1991, republicată în 2004, astfel încât a fost emisă Autorizația de Construire nr. 1338 din 17.09.2015. Considerăm că este obligația executantului să pună în operă, calitativ, cantitativ și în valorile contractate cu beneficiarul acest proiect autorizat”, mai susțin Andreescu și Moșoarcă.

Mai mult, cei doi spun că de vină pentru eșecul răsunător al reabilitării ar fi firma constructoare, care a folosit materiale neconforme.

„Legat de condițiile e introducere pe piață și punere în operă a produselor pentru construcții, legislația prevede în mod explicit ce fel de documente de calitate sunt necesare a fi prezentate la punerea acestora în operă și de asemenea aceleași documente legislative interzic în mod explicit utilizarea în domeniul construcțiilor a materialelor și produselor neconforme calitativ sau care nu sunt însoțite de documente de calitate aferente și menționate în conținutul proiectului autorizat. La punerea în operă, executantul nu a respectat întocmai conținutul proiectului și alcătuirea elementelor constructive și a folosit materiale neagrementate și necertificate calitativ pentru această construcție”, mai arată cei doi.

Articole pe aceeași temă

Dezvaluiri despre santierul Pietei Badea Cartan. Acuzatii grave ale firmei contractate de Primaria Timisoara: Nicolae Robu minte!

Piata Badea Cartan va fi redeschisa, la fel ca inainte. Primaria renunta la proiectul de modernizare5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor