Reabilitare pe bani europeni la Protectia Copilului Timisoara

De A.S.
1Comentariu
Reabilitare pe bani europeni la Protectia Copilului Timisoara
© TION - Reabilitare pe bani europeni la Protectia Copilului Timisoara
Condiții mai bune pentru micuții care frecventează Serviciul pentru Protecția Copilului și Familiei Timișoara, copii săraci, cu mulți frați, cu un singur părinte alături ori cu părinții plecați la muncă în străinătate. Clădirea care găzduiește această instituție, de pe strada Platanilor, a fost reabilitată, extinsă și echipată printr-un proiect pe fonduri europene.

Sediul Serviciului pentru Protecția Copilului și Familiei Timișoara a fost inaugurat joi de oficialii primăriei, după finalizarea lucrărilor de reabilitare şi extindere. Lucrările la imobilul de pe strada Platanilor nr. 2 au început în primăvara anului 2013 şi s-au finalizat la sfârşitul lunii trecute potrivit primarului Nicolae Robu. Cu toate acestea, lucrările nu sunt complet gata. Mai este încă de lucru la unele finisaje şi mai trebuie montate anumite echipamente, care sunt depozitate în incintă.

„Inaugurăm un nou obiectiv realizat din fonduri europene, și anume prin proiectul intitulat „Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii Serviciului pentru Protecția Copilului și a Familiei”. Este vorba despre un proiect care inițial a avut o valoare de 1,5 milioane de lei, dar care în urma licitației a ajuns să fie materializat printr-un milion de lei. Drept urmare, am făcut și aici o economie de jumătate de milion de lei, practic o treime din valoarea inițială pe care o avea aprobată acest proiect. În cadrul acestui proiect s-a făcut reabilitarea ansamblului destul de mare de clădiri, s-a montat un lift exterior, desigur că reabilitarea a vizat atât interiorul, cât și exteriorul, s-au luat echipamente specifice, s-au amenajat două săli de clasă, o sală club, trei cabinete. Sunt activități specifice pentru protecția copilului, dedicate și copiilor, și părinților”, a explicat Robu.

Prin proiect s-a urmărit creşterea calităţii infrastructurii sociale a Serviciului pentru Protecţia Copilului şi Familiei, prin reabilitare şi modernizare, extinderea spaţiilor destinate activităţilor sociale, astfel încât să se poată asigura creşterea numărului de beneficiari, şi asigurarea dotărilor necesare pentru funcţionarea în condiţii optime a serviciului.

Dincolo de lucrările de construcţii, s-au achiziţionat, pentru noile spaţii create în mansardă, mobilier, calculatoare, CD Player, Blu-Ray Player, maşină de spălat vase, aragaz, biciclete medicale, bandă de alergare etc.

În prezent, Serviciul pentru Protecţia Copilului şi Familiei Timişoara are 33 de beneficiari, dar reprezentanţii instituţiei spun că numărul ar putea fi extins până la 40-45 de beneficiari.

Pentru copiii care frecventează serviciul (care provin din familii cu o situaţie financiară precară – cazuri sociale, sunt mulţi fraţi şi nu pot fi îngrijiţi corespunzător, familii monoparentale, copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, victime ale violenţei domestice etc.) se asigură, pe timpul zilei, activităţi de îngrijire, educaţie, recreere – socializare şi consiliere. De asemenea, se asigură consiliere şi pentru părinţii interesaţi. Scopul principal este prevenirea separării copilului de părinţi, a abandonului şi a instituţionalizării.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor