RATT, dupa urgia de duminica: numarul autobuzelor este redus, dar se circula normal

De Roxana Deaconescu
1Comentariu
RATT, dupa urgia de duminica: numarul autobuzelor este redus, dar se circula normal
© TION: RATT, dupa urgia de duminica: numarul autobuzelor este redus, dar se circula normal
Reprezentanții fostei RATT, care ar trebui să se numească STPT, conform unei hotărâri de consiliu local, transmit că s-a lucrat toată noaptea de duminică spre luni pentru deblocarea traseelor mijloacelor de transport în comun, după furtuna devastatoare de duminică după-amiază. Oficialii regiei susțin că sunt mai puține autobuze în oraș decât de obicei, dar se circulă… normal.

Potrivit celor de la RATT, s-a intervenit de urgență încă de duminică după-amiază pentru repunerea în funcțiune a transportului public. Se circulă normal, transmit cei de la regie, deși în oraș sunt mai puține autobuze. Troleibuzele circulă pe diesel, iar tramvaiul 4 are unele probleme, dar nu se spune ce fel de probleme.

„Ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebite din data 17.09.2017, Regia Autonomă de Transport Timişoara a intervenit de urgenţă pentru repunerea în funcţiune a transportului public, la ora actuală mijloacele de transport circulând normal. În noaptea zilei de 17.09.2017, R.A.T.T. a intervenit cu utilaje şi echipe pentru deblocarea liniilor de tramvai de la Gara de Nord, strada Preyer, bulevardul Dâmboviţa, pe întregul traseu al liniei 9, strada Ştefan cel Mare, Catedrala Mitropolitană şi la depoul de tramvaie, unde din cauza acoperişurilor de la societăţile private din apropiere, 30% din liniile de contact au fost avariate. În cursul zilei de astăzi, echipele de intervenţie R.A.T.T. vor lucra pentru punerea în funcţiune a liniilor de troleibuze distruse ca urmare a copacilor şi acoperişurilor căzute pe acestea. În prezent troleibuzele circulă pe autonomie (diesel), pe traseul normal. Cu excepţia liniei 4, pe tronsonul Ciarda Roşie – AEM, toate tramvaiele circulă normal. De asemenea, echipele de intervenţie s-au deplasat la ieşirea din oraş de pe Calea Lugojului, pe traseul liniei M11”, transmite Diana Pleșa, purtător de cuvânt RATT.

Autobuzele sunt scoase în traseu în număr redus, din cauza asigurării programului de transport pe traseele de tramvai, exemplu linia 5 tramvai cu microbuze, linia 7 tramvai cu autobuz și linia 2b cu autobuz, ca urmare a lucrărilor de infrastructură derulate de primărie.

Nici sistemul VeloTM nu funcționează la capacitate normală, mai multe stații fiind offline.

„De asemenea, din cauza distrugerilor şi a lipsei de comunicaţie între staţiile VeloTM şi Dispeceratul central cauzate de condiţiile meteo extreme din seara zilei de 17 septembrie, 14 dintr-un total de 34 de staţii VeloTM sunt offline. S-a intervenit la operatorul care asigură comunicaţiile, în cel mai scurt timp staţiile fiind din nou funcţionale. R.A.T.T. transmite faptul că, din cauza personalului redus de la secţia de autobuze, începând cu data de 19.09.2017, pentu a se asigura cu prioritate traseele urbane şi metropolitane cu autobuz şi a circulaţiei pe liniile de tramvai suspendate, cursele de convenţie se vor suspenda până la terminarea lucrărilor la infrastructură şi revenirea curselor pe traseele obişnuite”, se mai arată într-un comunicat emis de RATT, care ar trebui să se numească STPT.

Oficialii regiei își cer scuze „pentru cei care au solicitat curse de convenție” și pe care nu le vor putea onora începând de marți, 19 septembrie.

img_2109
O puternică furtună s-a abătut, duminică după-amiaza, deasupra Timișoarei. Doar câteva minute de vânt extrem de puternic au creat haos în oraș. Meteorologii au emis, duminică după-amiaza, un cod portocaliu de avertizare privind fenomene meteorologice imediat, în intervalul 15.20-17. Potrivit aces...1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor