PSD ii cere lui Robu sa scoata la curatenia de dupa furtuna firmele apropiate Primariei Timisoara

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
7Comentarii
PSD ii cere lui Robu sa scoata la curatenia de dupa furtuna firmele apropiate Primariei Timisoara
© Foto: arhiva
Social-democrații din Consiliul Local Timișoara sunt nemulțumiți de modul în care s-au desfășurat acțiunile de curățenie a orașului după furtună și îi cer primarului Nicolae Robu să implice în această acțiune și „societățile <abonate> la lucrări finanțate din banul public”.

În opinia celor de la PSD, la trei zile după furtună Timișoara este aproape la fel, ei arătând cu degetul în primul rând spre primarul Nicolae Robu.

„În urma evenimentului meteorologic deosebit din data de 17 septembrie ce s-a abătut asupra municipiului Timişoara, constatăm o totală lipsă de coordonare şi implicare din partea administraţiei municipale. La trei zile de la acest eveniment neprevăzut, străzile arată aproape la fel ca imediat după furtună. Străzile, trotuarele, parcurile şi zonele adiacente acestora sunt necurăţate de multitudinea de copaci şi crengi doborâte, de resturi aduse de vântul puternic şi de ţiglele căzute de pe clădiri. Chiar dacă în cea mai mare parte, cetăţenii oraşului au dat dovadă de simţ civic şi au adunat la marginea drumurilor publice din faţa caselor resturile vegetale din curţile acestora şi de pe carosabil, societăţile din coordonarea PMT nu au răspuns cu aceeaşi măsură. Pe această cale facem un apel insistent către primarul Nicolae Robu să mobilizeze societăţile aflate în coordonarea Primăriei Municipiului Timişoara, în primul rând S.C. RETIM Ecologic Service S.A., S.C. HORTICULTURA S.A. şi S.D.M. TIMIŞOARA S.A. să ia de urgenţă măsuri pentru curăţirea străzilor şi a zonelor verzi şi evaluarea deponeelor generate de distrugerile din 17 septembrie”, au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, consilierii locali din grupul PSD.

De asemenea, ei cer ca și firme private ce au avut în trecut sau au în prezent contracte cu Primăria Timișoara să trimită muncitori pentru a ajuta la acțiunile de curățenie.

„Solicităm de asemenea ca şi societăţile <abonate> la lucrări finanţate din banul public al Primăriei Municipiului Timișoara să se implice în această acţiune, dovedind astfel că sunt alături de administraţia oraşului şi de cetățeni la nevoie şi nu exclusiv la lucrări pe bani publici (Rogera, Superconstruct S.A. şi alţii). Oare trebuie să aşteptăm săptămâna programată primăvara pentru colectarea resturilor vegetale şi din construcţii? Ce face RETIM-ul? Este nepermisă reacţia RETIM-ului care, la apelul unor instituţii şcolare care prin forţe proprii şi cu sprijinul ISU şi SALVO au îndepărtat deşeurile rezultate de la furtună, a solicitat tarifarea serviciilor de colectare a deşeurilor vegetale! Este evident faptul că Primăria Municipiului Timişoara nu are elaborat un plan de măsuri şi acţiune de curăţire şi igienizare în urma unor astfel de evenimente neprevăzute şi de aceea, solicităm administraţiei Primăriei Municipiului Timişoara să elaboreze de urgenţă un plan de intervenţie post evenimente neprevăzute de acest gen!”, au mai transmis social-democrații.

De celalată parte, încă din ziua puternicei furtuni, reprezentanții primăriei anunțau că au mobilizat toate forțele pentru curățenie, de la angajați ai Direcției de Mediu, ai Direcției Edilitare și până la societățile din subordine: Aquatim, Colterm, Horticultura, Retim, RATT, Poliția Locală, Salvo.

„Am dat dispoziții imediat să se intervină de către toate forțele primăriei: Societatea de Drumuri Municipale, Societatea Horticultura, Aquatim, Colterm, Retim, Ratt, Poliția Locală, Grupul Salvo, Direcția Edilitară, Direcția de Mediu. Desigur, toate aceste structuri au acționat alături de ISU, care are rolul de coordonare generală în astfel de circumstanțe, alături de Poliția Națională, Jandarmerie, Enel, Salvare și, desigur, de Prefectură. Și eu consider că toată lumea și-a făcut datoria”, spunea primarul Nicolae Robu, luni, 18 septembrie.

img_2109
O puternică furtună s-a abătut, duminică după-amiaza, deasupra Timișoarei. Doar câteva minute de vânt extrem de puternic au creat haos în oraș. Meteorologii au emis, duminică după-amiaza, un cod portocaliu de avertizare privind fenomene meteorologice imediat, în intervalul 15.20-17. Potrivit aces...7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor