Protest cu cortul in fata Primariei Varias pentru o locuinta sociala

De Adrian Panduru
2Comentarii
Protest cu cortul in fata Primariei Varias pentru o locuinta sociala
© Foto: google maps
Un locuitor al comunei Variaş, din Timiş, din satul Gelu, a protestat marţi, în faţa primăriei. Şi-a luat cei doi copii, un cort, şi s-a aşezat acolo. Motivul? Faptul că nu a primit o locuinţă socială din partea autorităților locale, deşi a cerut de mai bine de un an acest lucru. Bărbatul îl acuză pe primar că nu-i dă un spaţiu de locuit. Edilul din localitate spune că lucrurile nu stau aşa cum spune protestatarul şi că a încercat să-i găsească chiar şi o locuinţă la o persoană privată, dar oamenii nu-l primesc…

Sved Vasile s-a instalat marţi, cu cortul, în faţa Primăriei Variaş, comună de care aparţine şi satul Gelu, unde stă protestatarul. Cere casă de stat, deoarce, spune el, este un caz social. Stă cu părinţii şi cu fraţii în aceeaşi casă, şi are şi doi copii.

„Eu am o cerere depusă la primărie, la Variaş, de anul trecut, din 26.06, pentru casele de stat. Sunt 26 de case de stat în Gelu. Şi domnul primar a spus da, bine, să vedem. Eu mă duc regulat la el, dar nu se rezolvă. A dat două case de stat la altcineva, care nu au copii. Mai este aici o casă de stat, a unui director, inginer, care are apartament în Timişoara. Are doar un birou aici. Am spus să-mi dea jumătate, să-mi dea două camere să intru cu familia şi copiii. El spune că nu se poate duplica contractul, dar nu e adevărat, se poate face acest lucru. M-a scos astăzi afară din birou că i-am spus că se poate. Eu stau la părinţi, în Gelu, suntem trei familii în casă. E soră-mea, care are şi ea doi copii, frate-miu, eu cu doi copii. Nu mai pot să stau aici. Domnul primar ştie situaţia. Eu aş fi primul pe listă pentru o locuinţă socială. Nu mi-a dat. Ar putea să-mi dea acum pe loc, dar nu vrea să se implice. Acolo, unde are inginerul biroul, casa e mare, exagerat de mare, şi nu face nimic acolo. Inginerul are alt birou, în Timişoara. Mâine voi fi tot acolo, în faţa primăriei, să protestez. Nu vrea să mă ajute”, spune Sved Vasile.

Primarul din Variaş, Nicolae Birău, spune că cunoaşte situaţia lui Sved Vasile, dar nu este singurul care are probleme locative, iar locuinţe sociale nu mai sunt. Mai mult, primarul mai spune că sunt pe lista de aşteptare alte 30 de familii, care nu nici măcar locuința pe care o are protestatarul…

„Omul într-adevăr stă în Gelu, are doi copilaşi şi familie. El are dreptul, e trecut pe lista mea de priorităţi. La ora actuală primăria nu are nicio casă de stat liberă sau una pe care să o poată compartimenta. De o săptămână şi ceva încerc să îi găsesc undeva, chiar la privat, să-l primească în chirie. Pe el îl scoate afară tatăl său. Nimeni nu vrea să-.l primească. El are doar drepturi, statul trebuie să-i dea numai casă, dar proprii lui părinţi îl scot afară din casă. E un om care stă acasă, două firme i-au oferit locuri de muncă, dar nu s-a dus. Toţi care ar accepta să-l primească în chirie, nu-l acceptă ca şi caracter, ca şi om. Trebuie să ştie că are şi responsabilităţi, nu numai drepturi. Mă chinui să-i găsesc un spaţiu, nimeni nu vrea să-l primească în casă. I-am oferit în Sânpetru Mic, el nu vrea, vrea în Gelu, Sânpetru Mic aparţine de Variaş. În cazul inginerului, omul stă în casa aceea din 1988, are trei camere. Nu are datorii la stat, nu-l poţi evacua pe un om pentru că un altul are alte pretenţii. Numai pe hotărâre judecătorească”, spune primarul din Variaş Nicolae Birău. Primarul spune că dacă ar avea case la dipoziţie i-ar da locuinţă socială. „Omul are o problemă, în primul rând trebuie să o rezolve cu el. E modul lui de a protesta, dar să-şi asume responsabilităţile până la capăt. Rezolvarea nu e de genul ăsta. Eu mai am 30 de familii care nu au unde să stea, care sunt cu copii, dar pe care nu-i scot părinţii afară din casă. El nu se mai înţelege cu taică-su, nu e vina mea”, spune Nicolae Birău.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor