Protectia cainilor vagabonzi, parte din acordul dintre Timisoara si Karlsruhe

De M. Hoster
13Comentarii
Protectia cainilor vagabonzi, parte din acordul dintre Timisoara si Karlsruhe
Parteneriatul dintre oraşul german Karlsruhe şi Timişoara va avea o componentă specială, care prevede respectarea protecţiei animalelor de către cele două părţi. Acest acord se referă în special la managementul câinilor vagabonzi şi eliminarea, pe cât posibil, a eutanasierilor.

Heinke Salisch, fost europarlamentar și fost primar al orașului Karlsruhe, a anunţat, marţi, că a discutat cu primarul Nicolae Robu şi spune că a găsit înţelegere la acesta în ceea ce priveşte managementul populaţiei canine. Germanii din Karlsruhe au sosit la Timişoara nu pentru a ne învăţa cum să ne descurcăm ci cu sfaturi pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi.

„Noi nu suntem în măsură să vă spunem cum să vă rezolvaţi problema, dar vă putem oferi sfaturi din experienţa noastră. Şi noi am reuşit în timp să învăţăm”, a declarat Heinke Salisch, la sediul asociaţiei Pet Hope din Timişoara.

În viziunea fostului oficial german, soluţia este sterilizarea în masă a câinilor fără stăpân şi nu eutanasierea. Totodată, se doreşte lucrul cu oamenii. „Timişorenii trebuie să înţeleagă că nu trebuie să arunce câinii pe stradă. Ei trebuie să îi sterilizeze şi sunt sigură că sunt numeroşi veterinari care sunt dispuşi să ajute pentru ca oamenii să nu arunce câinii pentru că nu au bani de sterilizare. Toţi câinii trebuie sterilizaţi şi cipaţi”, a mai spus Salisch.

Despre soluţia sterilizării şi înapoierii câinilor pe stradă, oaspetele german spune că nu este o soluţie de dorit pe termen lung, dar având în vedere numărul extrem de mare de câini vagabonzi existent, nu prea sunt alternative.

„E drept că se mai întâmplă şi situaţii neplăcute, cînd câinii muşcă pe cineva, dar, prin analogie, aceeaşi e situaţia cu autoturismele şi accidentele. Primăria trebuie să găsească un echilibru între societate şi câini”, a mai spus oaspetele german.

Ea a mai anunţat că, pe lângă adunarea de fonduri „clasice”, va încerca să adune bani special pentru situaţia din Timişoara , dar că nu va oferi banii asociaţiei care se ocupă cu managementul populaţiei canine de pe stradă, ci unei organizaţii independente care să verifice modul de utilizare a banilor.

Heinke Salisch a mai spus că în Timişoara se utilizează mult mai mulţi bani pentru managementul canin decât la Karlsruhe. Despre primarul Nicolae Robu a spus că este un om cu care se poate discuta, „un sensibil”, după cum a mai menţionat oaspetele.

 13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor