Propunere surpriza in scandalul de la Liceul de Arte Plastice

De M.M.H.
2Comentarii
S-a gasit o solutie in scandalul cu Liceul de Arte Plastice
S-a gasit o solutie in scandalul cu Liceul de Arte Plastice
Nici în „containere”, nici în actuala clădire, dar tot în zona centrală a Timişoarei. Aceasta este propunerea pe care Inspectoratul Şcolar Timiş o face consilierilor locali în scandalul mutării Liceului de Arte Plastice. Soluţia este o clădire aflată pe strada Popa Şapcă, a Ministerului Apărării Naţionale.

La dezbaterea de luni, de la Primăria Timişoara, au luat parte zeci de timişoreni, câţiva consilieri locali şi conducerea Inspectoratului Şcolar Timiş. Toţi cei care au luat cuvântul din partea societăţii civile şi a Liceului de Arte Plastice au militat pentru ca elevii să rămână în actualul spaţiu, în imobilul din centrul oraşului care a fost retrocedat şi pentru care se plăteşte o chirie substanţială, şi să nu fie mutaţi în construcţii modulare pe bulevardul Liviu Rebreanu, aşa cum doresc autorităţile locale, cel puţin pentru o perioadă limitată de timp. Între timp, Primăria Timişoara ar putea fie să găsească un spaţiu în zona centrală a oraşului unde să se mute Liceul de Arte, fie să construiască o altă clădire pentru viitorii artişti.

Viceprimarul Adrian Orza a ţinut să arate că se află acolo să contabilizeze părerile şi propunerilor celor prezenţi, pe care să le pregătească într-o mapă. Aceasta ar trebui să le ofere consilierilor locali informaţiile necesare pentru luarea celei mai bune decizii în cazul unităţii de învăţământ. „Noi nu dorim să mutăm Liceul de Arte. Suntem aici să găsim soluţia cea mai bună”, a precizat Orza.

Rezolvarea a venit însă de la inspectorul general şcolar Marin Popescu: „Am găsit o altă soluţie – un spaţiu de pe strada Popa Şapcă, în spatele căminului de garsoniere. Acolo este o clădire care s-ar potrivi perfect cu cerinţele şi nevoile Liceului de Arte Plastice”. Singura problemă ridicată de IŞJ o reprezintă propietarul. „Dacă proprietar este Armata, atunci poate exista o înţelegere. Dacă există un alt proprietar, să vedem ce se poate face, dar cu siguranţă se rezolvă”, a adăugat Popescu. El spune că spaţiul de pe Popa Şapcă ar fi ideal întrucât se află în zona Facultăţii de Arte, iar dacă proprietar este statul, atunci ar putea fi o soluţie definitivă.

„Ar dura puţin amenajarea clădirii, dar până la finalul anului calendaristic problema poate fi rezolvată, timp în care cred că putem găsi înţelegere la actualul proprietar să mai rămânem aici câteva luni”, a conchis Marin Popescu.

Alte propuneri pentru Liceul de Arte

Unii dintre cei prezenţi în sala de consiliu a Primăriei Timişoara, la dezbaterea privind mutatea Liceului de Arte Plastice, au venit cu diferite propuneri pentru aleşii locali. Astfel, un timişorean l-a îndemnat pe vicele Adrian Orza să se mute primăria în nişte spaţii modulare pentru că în actuala clădire a municipalităţii a fost cândva şcoală de arte, iar elevii de azi ar putea şi ei să înveţe aici?

Altă idee vehiculată vizează mutarea Liceului de Arte Plastice în clasele libere de la Colegiul Tehnic „E. Ungureanu”, situat în apropiere, tot în zona centrală, dar acestea nu ar fi suficiente, au arătat reprezentanţii IŞJ Timiş. Nu au lipsit nici întrebările adresate aleşilor locali care au vizat utilizarea Cazarmei U ca spaţiu educaţional.

Protest la Liceul de Arte Plastice din Timisoara

Dezbaterea despre viitorul Liceului de Arte s-a amanat2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor