Propunere pentru functia de Mitropolit al Banatului. Peste 100 de credinciosi au trimis memoriu la Sinodul Mitropolitan

De Valentin Rusu
4Comentarii
Propunere pentru functia de Mitropolit al Banatului. Peste 100 de credinciosi au trimis memoriu la Sinodul Mitropolitan
© TION - Propunere pentru functia de Mitropolit al Banatului. Peste 100 de credinciosi au trimis memoriu la Sinodul Mitropolitan
Un număr de 112 credincioşi din Timişoara au trimis un memoriu către Sinodul Mitropolitan al Sfintei Mitropolii a Banatului şi către Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Timişoarei prin care cer ca Înalt Preasfinţitul Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, să fie inclus pe lista înaintată Sfântului Sinod cu privire la alegerea noului mitropolit al Banatului.

„Avem convingerea că prin acceptarea acestei propuneri, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române va aduce mult bine Bisericii Banatului, care are nevoie mai mult ca oricând de „Păstorul cel bun” ce îi pasă de oile sale”, scriu semnatarii memoriului.

Mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu a murit în seara zilei de duminică, 28 septembrie, la vârsta de 90 de ani. Joi, 6 noiembrie 2014, se împlinesc 40 de zile de la trecerea sa la cele veşnice. Cu această ocazie, după oficierea Sfintei Liturghii, va avea loc şi şedinţa Sinodului Mitropolitan, în cadrul căreia se prezintă lista ierarhilor eligibili pentru alegerea de Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului.

Pentru a ocupa scaunul de mitropolit al Banatului au fost vehiculate mai multe nume, de la Înaltpreasfințitul Mitropolit Iosif al Europei Occidentale și Meridionale de la Paris până la Preasfințitul Părinte Lucian Mic, Episcop de Caransebeș şi Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei. Se mai vorbeşte şi de Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, de la Munchen şi Înaltpreasfințitul Casian al Dunării de Jos.

Joi se va prezenta lista candidaţilor eligibili pentru a ocupa poziţia de mitropolit al Banatului. Până atunci, Prefericitul Daniel, Patriarhul României, este cel care deţine această funcţie, temporar, până când va fi ales un nou mitropolit.

„Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Locţiitor de Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului, joi, 6 noiembrie 2014, la împlinirea a 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae, se va oficia Sfânta Liturghie arhierească la catedrala mitropolitană din Timişoara, începând cu ora 8,30, urmată de săvârşirea parastasului la ora 11,00, întru pomenirea vrednicului nostru arhipăstor. În partea a doua a zilei are loc şedinţa Sinodului Mitropolitan prezidat de către Părintele Patriarh în cadrul căruia se prezintă lista ierarhilor eligibili pentru alegerea de Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului”, transmite Permanenţa Consiliului Eparhial.

Vineri, 7 noiembrie 2014, la ora 9,30, la biserica monument istoric din incinta Centrului eparhial se va oficia slujba de Te Deum, iar la ora 10,00, în sala festivă, are loc şedinţa consultativă a Adunării Eparhiale prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la care vor participa şi membrii delegaţi ai Adunării Naţionale Bisericeşti din partea Arhiepiscopiei Aradului şi Episcopiei Caransebeşului, precum şi decanul Facultăţii de Teologie ,,Ilarion Felea” din Arad şi directorul Seminarului Teologic ,,Ioan Popasu” din Caransebeş.

Articole pe aceeași temă:

Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, a murit, la varsta de 90 de ani

Banatul va avea un nou mitropolit, dupa 40 de zile de doliu. Posibili candidati4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor