Propunere a unui consilier local – city carduri pentru turisti pentru transport si obiective turistice. Clujul deja are!

De Adrian Panduru
Propunere a unui consilier local – city carduri pentru turisti pentru transport si obiective turistice. Clujul deja are!
© TION: Propunere a unui consilier local – city carduri pentru turisti pentru transport si obiective turistice. Clujul deja are!
Turiştii, dar şi timişorenii, vor avea şansa ca peste ceva timp, aproximativ un an, să beneficieze de city carduri atât pentru transportul în comun, cât şi pentru vizitarea unor obiective de interes din urbea de pe Bega. Consilierul local PNL Ştefan Sandu a venit cu această idee. Clujul, dar şi alte oraşe din România, deja au implementat acest sistem.

Consilierul local din Timişoara Ştefan Sandu propune emiterea de city carduri pentru turişti, dar şi pentru timişoreni. Practic, aceste carduri vor funcţiona ca un portofel electronic, care, încărcat, oferă acces atât la transportul în comun, cât şi la obiective turistice.

“Vor fi două tipuri, unele pentru timişoreni, care vor fi comasate cu serviciile de închiriere a bicicletelor, cu RATT, pe viitor cu vaporetto, dar să includă şi participarea la diferite evenimente şi accesul la diferite instituţii. Este un proces mai lung pentru că vom demara discuţii cu reprezentanţii Zoo, ai teatrelor, Operei, cu instituţiile din subordinea CJ Timiş. Este o metodă de promovare a oraşului, un bun prilej de promovare a muzeelor din oraş”, spune Ştefan Sandu.

City cardurile se folosesc în oraşele europene, dar şi în cele din România. Atunci când ajungi pentru câteva zile într-un city break într-un oraş, ai totul inclus pe card, de la transportul în comun până la taxele la muzee. Cardurile pentru turişti vor fi pe perioade mai scurte, de la 3 la 5 zile, cele pentru timişoreni se vor adăuga cardului RATT.

“Proiectul este în faza de a demara şi sperăm să se definitiveze toate discuţiile. Aceste carduri vor avea o anumită valoare, se vor încasa nişte bani. Trebuie purtate şi discuţii la consiliul judeţean. Atunci când se face să fie deja bine făcut, pe modelul altor oraşe, să nu facem paşi greşiţi în prima fază. Indiferent că emitem sau nu aceste carduri, toate celelalte instituţii trebuie să-şi facă treaba. Să se ajungă oarecum cu informaţiile la zi. Cardurile pentru turişti vor fi emise pe perioade foarte scurte. Cele emise pentru timişoreni vor cuprinde nişte facilităţi incluse pe cardul RATT. Totul face parte din măsurile sau încurajările pe care dorim să le aducem astfel încât cu timpul, timişorenii, şi nu numai ei, să fie tentaţi să-şi lase maşinile acasă”, a spus Ştefan Sandu.

Clujul, Oradea şi alte oraşe din ţară au deja acest instrument numit city card, la Timişoara e deocamdată doar un proiect.

Alte articole pe aceeași temă:

Idee noua la Timisoara: card universal pentru accesul la servicii si evenimente0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !