Promovabilitate scazuta in randurile elevilor timiseni la proba de limba materna

De Adriana Ardelean
Promovabilitate scazuta in randurile elevilor timiseni la proba de limba materna
În mod surprinzător, elevii timișeni au obținut rezultate mai slabe la proba la limba maternă decât la limba română din cadrul simulărilor care au loc luna aceasta. Conducerea Inspectoratului Școlar însă este optimistă că aceste rezultate nu se vor repeta peste două luni, când liceenii vor susține adevăratul examen. Pentru asta însă se cere mai multă muncă atât din partea elevilor, cât și din cea a profesorilor.

Cei mai mulți dintre elevii timișeni care au susținut proba la limba maternă au fost înscriși la germană. Dintre cei 93 de liceeni care au ales limba germană, doar 75 au fost prezenți. Nouă dintre aceștia nu au reușit să obțină note peste 5, 17 au obținut note cuprinse între 5 și 5,99, 13 au o notă cuprinsă între 6 și 6,99, iar 10 au fost notați cu note cuprinse între 7 și 7,99. Note cuprinse între 8 și 8,99 au luat 14 elevi, iar doar 12, note între 9 și 9,99. Nu a fost înregistrată nicio notă de 10.

Pe locul al doilea în privința prezenței la simularea probei de limba maternă se situează limba maghiară, unde dintre 55 de liceeni înscriși, doar trei au lipsit de la examen. 17 dintre candidați au obținut note sub 5, 11 au note cuprinse între 5 și 5,99, iar 12, note cuprinse între 6 și 6,99. Doar trei elevi au note cuprinse între 8 și 8,99, patru au note de 9, până la 9,99, iar doi au reușit performanța notei 10.

Pentru a susține proba la limba sârbă și-au anunțat participarea 33 de elevi, dintre care s-au prezentat în sălile de examinare 28. Dintre aceștia, 13 au obținut note sub 5, opt au note cuprinse între 5 și 5,99, iar unul singur, note cuprinse între 6 și 6,99. Doar trei liceeni au note cuprinse între 7 și 7,99, iar doar doi, note de 8până la 8,99. Un singur elev a obținut nota 9, iar niciunul nu s-a apropiat de 10.

Limba ucraineană a avut 13 elevi înscriși, dintre care doar doi au fost absenți. Patru dintre cei prezenți au obținut note sub 5, alți patru note cuprinse între 5 și 5,99 și unul singur, note cuprinse între 6 și 6,99. Nota șapte se înregistrează la un singur elev, la fel și nota opt. Nu se poate vorbi de note de 9 sau 10.

 

Nici conducerea Inspectoratului Școlar Timiș nu este mulțumită de rezultate, dar spune că mai este timp pentru a crește notele liceenilor până la examenul de Bacalaureat.

„Rezultatele de la limba română și limba maternă sunt diferite, chiar extrem de diferite. La limba maternă sunt mai slabe decât la limba română. Sunt multe note sub 5, asta în special la limba maternă. La limba română parcă nu-i așa de grav. Nu am o explicație specială pentru asta, înseamnă că au fost mai slab pregătiți.Nu suntem mulțumiți. Dacă elevul pune mâna pe carte și profesorul îl îndrumă, până la bacalaureat mai sunt câteva luni. Se poate recupera”, a declarat inspectorul școlar general în Timiș, Cornel Petroman.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor