Proiectul parcării etajate de cartier, încă în lucru. Robu, ultimatum pentru angajații primăriei: Le-am dat listă de subiecte

De Roxana Deaconescu
8Comentarii
Proiectul parcării etajate de cartier, încă în lucru. Robu, ultimatum pentru angajații primăriei: Le-am dat listă de subiecte
© foto: arhivă
Prima parcare de cartier a Timișoarei, promisă în urmă cu aproape un an, încă nu este gata. Primarul Nicolae Robu spune că n-a primit informațiile finale de la proiectant, dar le-a dat un ultimatum „unor responsabili importanți” din primărie, să stea cu gura pe contractanți și să pună în mișcare proiectele de investiții. Iar parcările etajate promise anul trecut reprezintă doar o mică parte din ele.

Inițial, de proiectul parcării etajate din Calea Girocului ar fi trebuit să se ocupe Societatea de Drumuri Municipale. Primarul Nicolae Robu a promis-o încă din februarie 2018, când povestea că s-a plimbat prin Calea Martirilor și a găsit… jale și noroaie. Până la urmă a fost identificat un teren potrivit pentru o parcare etajată.

„SDM are și compartiment de proiectare, SDM trebuie urgent (n.r. să prezinte variante), în colaborare cu cei din primărie, ei au chiar dispoziție deja dată de mine să studieze variante, să vină să propună și apoi vom merge mai departe. Dacă consideră că nu fac față, facem licitație. Vom avea, în final, probabil două-trei variante. În funcție de suprafața pe care o avem la dispoziție, vom avea o variantă sau alta”, a conchis primarul Timișoarei.

Se pare că SDM s-a spălat pe mâini și a pasat proiectul unei alte firme, din Cluj. Documentația încă nu e gata, dar se știe deja că execuția va costa ceva mai mult.

„Nu este predată, l-am contactat pe domnul director (n.r. șeful SDM), așteaptă și el din zi în zi, el relaționează cu proiectantul, să aducă documentația. Este una dintre priorități, realizarea de parcaje dublu nivel, un nivel subteran și unul la sol, între blocuri. Am văzut că unii dintre cei care locuiesc în zonele vizate au reacționat negativ. Este uimitor, eu credeam că toată lumea se bucură că rezolvăm problema parcărilor și chiar soluția este una foarte bună. Nici nu apare între blocuri o construcție masivă, este foarte bună ideea proiectantului de a merge în subsol, chiar dacă ne costă mai mult. Pentru confortul cetățenilor din zonă, noi acceptăm să ne coste mai mult”, a explicat Robu marți.

Ultima variantă prezentată de primar este că parcarea va avea un nivel „ușor subteran, aproximativ demisol”, iar cel de-al doilea etaj va fi la nivelul solului. Edilul-șef dă asigurări că oamenii se vor putea vedea de-o parte și de alta a parcării și nu va apărea o construcție imensă între blocuri.

„Practic, așa m-a asigurat proiectantul, un om de înălțime medie sau doi adulți de o înălțime medie se pot vedea de-o parte și de alta a parcajului. Și nu facem așa ceva decât acolo unde există spații mai largi. Probabil că este și în firea omului să-și facă griji, dar când vor vedea ce se va întâmpla nu vor fi motive să fie nemulțumiți. Dimpotrivă, eu cred că vor fi cu toții mulțumiți. Alții își fac griji că vor fi prea multe locuri și vor veni mașini și din vecinătate, de la blocuri vecine. Păi suntem aici ca frații, pe proprietate comună a tuturor, pe domeniul public. Nu putem să pretindem o gestiune a domeniului public, ca și cum statutul domeniului respectiv ar fi privat. Nu se va întâmpla nimic negativ, dar probabil că unii sunt mai grijulii, nu e nimic de acuzat în asta, trebuie să avem răbdare”, a mai povestit Nicolae Robu.

La finele anului trecut, primarul făcea publică și o primă imagine din proiect, cu parcarea din Girocului. El a promis că municipalitatea va amenaja trei astfel de parcări în 2019: două în Girocului și una pe strada Liniștei.

Edilul-șef spune că proiectul va fi gata în curând și că a pus o mare presiune pe șefii din primărie, să îi pistoneze pe proiectanții. Mai mult, le-a dat chiar și o listă de… subiecte.

„Noi continuăm cu pregătirile pentru toate proiectele pe care le-am anunțat și pentru altele pe care nu le-am anunțat. Am dat, așa cu titlu ultimativ, aș spune, unor responsabili importanți din primărie o listă de subiecte de care să se ocupe acum în această perioadă. Într-un termen scurt au de finalizat fie teme de proiectare, fie de terminat proiectanții să ne predea anumite studii de fezabilitate, anumite proiecte tehnice cu detalii de execuție. Mă țin de capul lor, pentru că sunt extrem de importante absolut toate acestea”, a explicat, vineri, primarul Timișoarei.

Articole pe aceeași temă:

Confruntat cu numeroase critici pentru modul în care a fost deszăpezită Timișoara, primarul Nicolae Robu contraatacă cu promisiuni. Nu mai puțin de trei parcări pe două nivele ar urma să fie construite anul viitor între blocuri. Edilul-șef a publicat, sâmbătă, pe Facebook, și o poză cu conceptul vii...
Prima parcare cu etaj care va apărea între blocurile din Timișoara va fi gata la anul. Este ultima promisiune a primarului Nicolae Robu, care spune că a reușit în sfârșit să se întâlnească cu proiectantul pus la muncă de SDM. Așa cum era de așteptat, proiectul nu e gata, dar edilul-șef are ultimele ...
Mult-așteptata parcare etajată de cartier de la Timișoara nu va fi gata anul acesta, cu certitudine, anunță primarul Nicolae Robu. Tot edilul-șef spunea, la începutul lui 2018, că proiectul va fi făcut cu viteză maximă. Anul e aproape gata, iar SDM încă nu s-a apucat de treabă, dar Robu tot speră că...
După o plimbare prin zona Girocului, primarul Nicolae Robu susține că a identificat câteva spații potrivite pentru parcări etajate, care vor fi proiectate de Societatea de Drumuri Municipale, al cărei unic acționar este consiliul local. Vor „răsări” parcări etajate mai mult pe partea stângă cum se m...8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor