Proiectul de lege privind Codul Fiscal a fost adoptat de Senat

De T. Ex.
1Comentariu
Proiectul de lege privind Codul Fiscal a fost adoptat de Senat
© TION: Proiectul de lege privind Codul Fiscal a fost adoptat de Senat
Proiectul de lege privind Codul Fiscal a fost adoptat luni, în plenul Senatului. Potrivit ministrului Finanțelor Publice, prin intermediul actului normativ Guvernul își propune reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului şi stimularea creşterii economice.

Plenul Senatului a adoptat proiectul de lege privind Codul Fiscal luni, cu 90 de voturi “pentru”, 4 abţineri şi 36 “împotrivă”.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a declarat că “modificările legislative frecvente aferente acestui act normativ, necesare pentru funcţionarea sistemului de impozite şi taxe din România au generat unele dificultăţi în interpretarea şi în aplicarea anumitor prevederi” din domeniul fiscal.

El a mai precizat că pe termen mediu Guvernul și-a propus “continuarea măsurilor de creştere a eficienţei sistemului fiscal prin rescrierea Codului Fiscal creându-se astfel, pe de o parte, posibilitatea simplificării fiscalităţii, eliminării disfuncţionalităţii şi stabilirii coordonatelor pentru un cadru fiscal coerent şi modern, iar, pe de altă parte, premisele asigurării predictibilităţii sistemului fiscal şi continuării conduitei necesare unei consolidări fiscale sustenabile”.

De asemenea Teodorovici a mai menționat că documentul îşi propune “reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului şi stimularea creşterii economice”.

În schimb, senatorul Mărinică Dincă (PNL) a declarat, în timpul dezaterilor din plen, că noul Cod Fiscal este “fără viziune, este nelegitim, este mincinos şi pervers”.

“Este fără viziune pentru că nu duce nicăieri. Vom avea mai mulţi şomeri,vom avea taxe mai mari şi mai multe, vom avea, din păcate, un nivel de trai mai scăzut (…) şi vom avea un consum şi mai mic decât acum”, a mai spus senatorul.

Acesta a mai spus că este un Cod Fiscal nelegitim, deoarece în noiembrie 2014 peste 6 milioane de români au votat pentru programul politic şi economic al lui Klaus Iohannis, motiv pentru care senatorul i-a cerut preşedintelui “să retragă din respect pentru cei 6 milioane de români acest Cod Fiscal”.

El a mai declarat că actul normativ este un Cod fiscal împotriva românilor, deoarece creşte numărul de taxe şi ar duce la închiderea mai multor societăţi comerciale.

Creşterea impozitelor pe terenuri, clădiri şi maşini înseamnă “costuri suplimentare pentru cei care produc alimente, pentru cei care procesează alimentele, pentru cei care transportă alimentele şi, mai ales, pentru cei care le vând. Drept urmare, acei 15% care spun că vor reflecta în scădere preţul la alimente de fapt vom constata că va fi un preţ cel puţin egal, dacă nu chiar mai mare”, a mai spus Dincă.

În replică la declarațiile senatorului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a declarat că se aștepta la o altă reacție din partea grului PNL:

“Ce-am auzit a fost o pledoarie pe care aş califica-o drept jalnică. Este regretabil că astăzi, în momentul în care discutăm un proiect de lege pe care nu numai eu, ci mediul de afaceri din toată ţara l-a calificat drept ultraliberal, grupul PNL să se posteze pe o astfel de poziţie, de respingere a Codului Fiscal”.

Proiectul de lege va fi transmis Camerei Deputaților, care este for decizional pentru Codul Fiscal.

Sursa: Mediafax1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor