Profesori din Timisoara, premiati de Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei

De Adrian Panduru
2Comentarii
Profesori din Timisoara, premiati de Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei
© Tion: Profesori din Timisoara, premiati de Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei
Profesori din Timișoara au fost premiați de Alteța Sa Regală Principesa Maria a României. Profesorii au primit distincții din partea Alteței Sale Regale pentru participarea și promovarea programului ecologic Patrula de Reciclare.

La Palatul Elisabeta, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României s-a întâlnit cu profesorii care au participat la toate edițiile și au contribuit la succesul programului Patrula de Reciclare de-a lungul primilor cinci ani de la lansarea acestuia. Din octombrie 2015, programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria.

Patru dascăli din județul Timiș au fost onorați de Principesa Maria și au primit trofee în cadrul acestei ceremonii. Din Timișoara: Maria Filip – Școala Gimnazială nr.21 „Victor Babeș”, Miodrag Ciuruschin – Școala Gimnazială nr. 24, Dalia Druia – Școala Gimnazială nr. 16 „Take Ionescu” și din Făget: Ionel Petrea – Liceul Teoretic „Traian Vuia”. Trei alți profesori „veterani” din Timișoara au primit aceeași distincție, în absență: Liana Budure – Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Ramona Vasiloiu – Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară și Gina-Camelia Brăiloiu – Grădinița cu Program Prelungit nr.23.

Programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare a început la Timișoara, cu un proiect-pilot, în anul 2011, iar profesorii au promovat colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în comunitățile lor. Dascălii continuă să facă acest lucru.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a apreciat că „Patrula de Reciclare a crescut la fel de frumos precum copiii care o formează. Programul dovedește că tinerii și educația pot schimba România în bine. Românii au devenit mai atenți față de mediul înconjurător și datorită lor. Tot ceea ce facem pentru natură facem pentru noi înșine”.

Alteța Sa Regală a înmânat trofee profesorilor invitați, a discutat cu aceștia despre cum privesc tinerii ideea voluntariatului și ce planuri au pentru ediția care tocmai a început.

„A fost o întâlnire emoționantă, de neuitat”, „Am trăit un moment înălțător”, au declarat profesorii invitați la finalul evenimentului.

Patrula de Reciclare a început cea de-a VI-a ediție. Atât profesorii coordonatori cu vechime în program cât și cei care participă pentru prima oară vor încerca, împreună cu elevii lor și cu sprijinul comunităților lor, să ajute la reciclarea a peste 1.000.000 kg de deșeuri electrice în România, până pe 31 august 2017.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor