Probleme cu parcarile noi din zona centrala a Timisoarei. Primarul recunoaste ca a subestimat complexitatea proiectelor

De B.A.M
Reactualizat la:
2Comentarii
Probleme cu parcarile noi din zona centrala a Timisoarei. Primarul recunoaste ca a subestimat complexitatea proiectelor
Înaintea începerii lucrărilor de reabilitare a centrului istoric, primarul Nicolae Robu susţinea că va discuta cu reprezentanţii Universităţii de Vest pentru transformarea unui teren de pe strada Oituz în parcare. Primarul susţine acum că lucrurile nu sunt aşa de simple cum preconiza el iniţial, pentru că legea interzice municipalităţii să investească bani într-o parcare aflat pe terenul altei instituţii.

După ce a decis deschiderea accesului autoturismelor în Piaţa Unirii, pentru a suplini lipsa locurilor de parcare din zonă, primarul Nicolae Robu susţine că acea parcare va fi doar pietruită, pentru că Primăria Timişoara nu poate face parcare pe terenul altei instituţii.

„Urmează să fie pietruită. Însă e o situaţie puţin mai complicată în privinţa proprietăţii. Aşa s-a stabilit cândva, că acel teren va fi al UVT şi că acolo va fi o parcare. Primăria nu poate să facă parcare pe terenul altuia. Sunt nişte aspecte delicate. Ne-am putea folosi de acea parcare în momentul în care UVT ar anunţa, printr-un document oficial acel spaţiu ca unul deschis. Am cerut UVT-ului. În principiu dânşii sunt de acord. Dar trebuie găsită o formă. Nu simplul fapt că sunt de acord ne dă nouă posibilitatea de a face cheltuieli pentru a face o amenajare acolo. Dânşii sunt de acord, dacă noi găsim un partener, într-un parteneriat public-privat, care să facă investiţia. Pentru că primăria nu poate face investiţia, numai dacă s-ar concesiona terenul pe termen lung. Altfel nu avem cum să cheltuim bani de la bugetul local pentru a amenaja ceva ce aparţine altcuiva. O să fie amenajată sumar, prin simplă pietruire”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a precizat că nu va selecta o firmă care să se ocupe de această parcare, câştigătorul putând fi desemnat doar prin licitaţie.

„Din punctul meu de vedere (negocierile cu UVT –n.r.) au fost inutile, pentru că eu nu doresc să îmi asum astfel de parteneriate care pot fi suspectate de interese oculte. Or, în ceea ce mă priveşte, nu am şi nu o să am niciodată, nici nu am avut, interese oculte. Şi de aceea, îmi iau toată măsurile ca prin tot ce fac să nu poată nimeni să aibă vreo umbră de suspiciune”, a mai spus Robu.

Probleme şi cu parcarea supraetajată din centrul Timişoarei

Probleme sunt şi cu zona de garaje aflată în centrul Timişoarei, lângă parcul I.C. Brătianu, unde primarul dorea să realizeze un parteneriat public-privat pentru construirea unei parcări supraetajate. Mai exact, unii proprietari de garaje nu sunt de acord să îşi cedeze proprietăţile. Robu anunţă că va cere exproprierea lor.

„Pentru acel spaţiu nu s-a dat dispoziţia de demolare. Este în curs de rezolvare. Câţiva au în proprietate (garajele – n.r.). Şi acolo lucrurile sunt complicate pentru că aşa a fost lăsat oraşul acesta. Parcă nu i-a păsat nimănui de el. Unde te duci să faci ceva, găseşti un element care complică situaţia şi care cere mult mai mult timp decât ar trebui pentru rezolvare. Nu e vorba de greaua moştenire. Mă încurcă situaţia pe care o găsesc în teren. Unii cetăţeni nu sunt receptivi, trebuie să recurg la expropriere în raporturile cu ei. Când le-am cerut să renunţe la bateriile de garaje, pentru că este un interes public, câţiva au fost vehement împotrivă. Cu ei nu poţi proceda altfel. Noi nu putem să privăm Timişoara şi timişorenii de a avea o parcare importantă, într-o zonă centrală, numai pentru că unii cetăţeni au primit în timpul comunismului loc de garaje acolo. Şi ne putem întreba cum de au primit loc de garaje tocmai acolo şi tocmai ei”, a concluzionat Robu.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor