Probleme cu Consiliul de Administratie al Societatii de Transport Public Timisoara

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
10Comentarii
Probleme cu Consiliul de Administratie al Societatii de Transport Public Timisoara
© Foto: arhivă
Situație ieșită din comun la Timișoara. Din Consiliul de Administrație interimar al Societății de Transport Public face parte și un consilier județean care se află în proces cu STPT. Nicu Bitea a fost numit, la un moment dat, director adjunct al societății, dar a fost demis de directorul Ioan Goia. Bitea a decis să dea în judecată societatea. Pe perioada procesului însă, Nicu Bitea este membru în CA interimar al STPT. Decizia a fost luată recent într-o ședință a Adunării Generale a Acționarilor la care consilierii locali ai PSD se plâng că nu au fost chemați.

Autoritățile locale au început procedura de desemnare a noului Consiliu de Administrație al STPT. De prima probă, cea a dosarelor, au trecut 14 oameni, majoritatea membri PNL, colegi de partid cu primarul Nicolae Robu. Este vorba despre Cătălin Iapă – consilier personal al edilului-șef, Ioan Goia – director al STPT, Culiță Chiș – director al Direcției Edilitare din primărie, Nicolae Bitea – consilier județean PNL, Cosmin Buboi – vicepreședinte PNL Timiș, Constantin Avram Stănușoiu – fost președinte PNL Sânnicolau Mare, Adrian Teodor Crișan, Sorin Karagena – fost membru PNL, Dumitru Popovici – membru PNL, Sorin Supuran – vicepreședinte PNL Timiș, Marian Mocan, Andrei Olteanu, Nastasia Pop și Daniel Cosmin Țepeș.

Aceștia vor merge mai departe, la următoarea probă, un interviu, care va fi susținut în 5 iunie. În urma interviului vor rămâne până la nouă membri care pot face din CA al Societății de Transport Public Timișoara.

Conform site-ului STPT, din CA vechi al societății făceau parte Culiță Chiș, Cosmin Buboi, Ioan Goia, Constantin Avram Stănușoiu, Sorin Supuran, Ioan Alexandru Mateuț, Arsenie Jurița și Nastasia Pop. Mandatele acestora au expirat însă sau sunt în curs de a expira mult înainte de data la care va fi validat noul consiliu. Această situație a dus la convocarea Adunării Generale a Acționarilor STPT, formată din consilierii locali.

Luni, la sediul societății au avut loc două ședințe, în cadrul uneia fiind stabilit și un CA interimar, care va putea funcționa cel mult timp de patru luni. Consilierii PSD care fac parte din AGA îi acuză însă pe liberali că nu i-au chemat la ședințe. Dan Idolu, Lucian Taropa și Ioan Mateescu susțin că ei nu au primit convocarea pentru ședințele care au avut loc luni. Primarului Timișoarei, președinte PNL Timiș, nu i-a venit să creadă, dar a considerat că până la urmă a fost vorba despre o scăpare.

Chiar și fără participarea aleșilor PSD, AGA al STPT a decis componența noului Consiliu de administrație interimar al STPT, din care face parte și Nicu Bitea, fost director adjunct al societății, care a fost dat afară la începutul anului și care se află în litigiu cu societatea condusă de Ioan Goia. El a decis să dea în judecată instituția, pentru că a fost zburat din funcție, termenul din instanță fiind stabilit pe 24 mai. Ceilalți membri ai CA interimar sunt, Cătălin Iapă, Cosmin Buboi, Ioan Goia, Culiță Chiș, Constantin Avram Stănușoiu, Arsenie Jurița, Ioan Alexandru Mateuț și Sorin Supuran. Noul consiliu interimar a primit și girul aleșilor locali, în ședința de consiliu local care a avut loc marți.

UPDATE. Robu: S-au anunțat ședințele pe site, nu este conflict de interese cu Bitea

Primarului Timișoarei nu i se pare nimic anormal ceea ce s-a întâmplat cu Consiliul de administrație al STPT. Edilul-șef spune că ședințele Adunării Generale a Acționarilor au fost anunțate pe site-ul societății, încă din 17 aprilie. În viziunea edilului-șef, consilierii locali ar fi trebuit să verifice pagina de internet a STPT.

„La STPT s-au desfășurat două ședințe AGA, anunțate pe site-ul societății încă din 17 aprilie, deci totul s-a întâmplat conform legii. La ședințele AGA, constatându-se că mandatele membrilor Consiliului de administrație sunt expirate, s-a numit un CA interimar. (…) Era o urgență, trebuia să se rezolve. De obicei se face așa, se anunță pe site. Am înțeles că se obișnuiește să fie anunțați și individual, nu știu. Eu sunt convins că au fost anunțați toți, asta este convingerea mea. Mă îndoiesc că nu s-a știut. Atâta vreme cât este pus pe site, nu cred că este secret”, a explicat Robu.

În ceea ce privește poziția lui Nicu Bitea în Consiliul de administrație al STPT, primarului nu i se pare nimic anormal. El spune că nu este un conflict de interes și că instanța va decide în acel caz.

„Nu este niciun conflict de interese, instanța își va vedea de judecată. El e membru în CA respectând toate cerințele legale, nu e nimic în neregulă”, a mai spus edilul-șef.

Articole pe aceeași temă

Demitere la varful STPT. Nicolae Bitea, zburat din functia de director adjunct10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor