Prim-procurorul din Lugoj, gasit incompatibil de ANI

De R.J.
Reactualizat la:
Prim-procurorul din Lugoj, gasit incompatibil de ANI
© TION - Primul-procuror din Lugoj, gasit incompatibil de ANI
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, Dumitru Cornean, a fost găsit incompatibil de ANI. Magistratul, spun cei de la ANI, a încălcat regimul juridic al incompatibilităților pentru că, în paralel cu funcția de prim-procuror, a deținut și funcția de decan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Drăgan” din Lugoj.

„Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților în cazul lui Cornean Dumitru, Prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, Jud. Timiș, întrucât, în perioada 11 mai 2012 – 01 ianuarie 2014, simultan cu funcția de prim-procuror, a deținut și funcția de conducere – Decan al Facultății de Drept din cadrul Universității Europene ”Drăgan” Lugoj, Jud. Timiș. Astfel, acesta a încălcat dispozițiile art. 101 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora <Funcția de […] procuror este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată […]> și art. 5, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, potrivit cărora <Funcţiile de […] procuror […] sunt incompatibile cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior>”, anunță cei de la ANI.

Dumitru Cornean este prim-procuror în Lugoj încă de la începutul lui 2009. Din 11 mai 2012 el deține însă și funcția de decan al Facultății de Drept din cadrul Universității Europene „Drăgan”. El a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare a celor de la ANI și a depus la dosar punctul său de vedere.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […] Persoana […] față de care s-a constatat […]starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai spun cei de la ANI.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor