Primul pas concret pentru reabilitarea unui pod vechi din Timisoara: se cauta proiectant

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
3Comentarii
Primul pas concret pentru reabilitarea unui pod vechi din Timisoara: se cauta proiectant
Podul Muncii din Iosefin ar putea intra de anul viitor în șantier pentru reabilitare. Municipalitatea caută un proiectant care să pregătească documentația necesară. Este a doua licitație lansată de primărie, după cea pentru Podul Mihai Viteazu.

Dacă în mai 2017 lansau licitația pentru „servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului aferente obiectivului de investiții «DALI + PT Reabilitare Podul Mihai Viteazu»”, reprezentanții primăriei au dat drumul acum procedurii pentru „proiectarea și asistența tehnică din partea proiectantului aferente obiectivului de investiții DALI + PT + reabilitare Podul Iuliu Maniu (Muncii)”.

Anunțul a fost publicat deja pe SEAP, iar ofertele se primesc până în 22 august, la ora 16. Câștigătorul licitației va fi nevoit să actualizeze expertiza tehnică, să elaboreze documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și documentației pentru obținerea acordurilor și avizelor stabilite prin certificatul de urbanism, să elaboreze DTAC + PT + CS + DE, precum și să ofere asistență tehnică pe parcursul execuției și recepției lucrărilor. Contractul a fost estimat la 128.520 de lei, adică puțin peste 28.000 de euro, cu tot cu TVA, iar ofertele ar urma să fie evaluate până în 18 septembrie, la ora 18.

Podul Muncii are o lungime de 72,5 metri și ar fi fost construit în anul 1913, pe locul unui vechi pod de lemn reparat în 1898. A fost consolidat de două ori, mai întâi în 1936, apoi în 1968, iar în anul 1978 ar fi fost reconstituit, susțin cei din primărie, cu beton armat precomprimat.

Oficialii instituției de pe C.D. Loga vor să reabiliteze mai multe poduri din oraș, dar vor să și construiască altele noi. În luna februarie a anului trecut, primarul Nicolae Robu anunța că podurile Ștefan cel Mare și Eroilor vor avea patru benzi de circulație și vor fi consolidate, lucrările pentru amândouă urmând să coste aproximativ 3,3 milioane de euro. Șantierele ar fi trebuit să fie deschise încă din toamna lui 2016, iar anul trecut ar fi trebuit să înceapă să se lucreze și la Podul Tinereții. N-a fost să fie. Reprezentanții primăriei și-au amintit de cele două poduri (n.r. Ștefan cel Mare și Eroilor) abia anul acesta, când au depus proiectele pentru finanțare pe PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală. Încă se așteaptă răspuns de la București.

pod-mihai-viteazu-tion-2
Reprezentanții Primăriei Timișoara continuă să întocmească proiecte pentru reabilitarea podurilor peste Bega. Suntem încă la faza de documentație și cu alte poduri, ce au proiecte încă din 2015. De data aceasta, municipalitatea caută o firmă care să pună la punct DALI și proiectul tehnic pentru reab...

 

podul-mihai-viteazu
Ani de zile, podurile peste Bega au fost lăsate în grija nimănui. Deși lucrurile se mișcă încet, pare că în sfârșit s-ar fi ridicat ceața care acoperea podurile Timișoarei. Reprezentanții primăriei au început demersurile pentru reabilitarea unora dintre cele mai importante treceri peste Bega, dar și...3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor