Primarul Robu ii face „trotsky-isti” pe cei din USR, care aduna semnaturi in centrul Timisoarei pentru campania „Fara penali in functii publice”

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
70Comentarii
Primarul Robu ii face „trotsky-isti” pe cei din USR, care aduna semnaturi in centrul Timisoarei pentru campania „Fara penali in functii publice”
© Tion: Primarul Robu ii face trotsky-isti pe cei din USR
Scandal în centrul Timișoarei, dar mai ales pe Facebook! Polițiștii locali au pus tunurile pe cei din USR, care au strâns semnături, duminică, pentru campania „Fără penali în funcții publice”. Aproape trei ore au stat să găsească un cadru legal pentru a-i amenda, după ce primarul Nicolae Robu s-a simțit agasat de ei. Edilul-șef a postat o reacție dură la adresa celor din USR pe Facebook, unde îi face „trotsky-iști”.

Membrii USR Timiș adună de ceva vreme semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”. Au reușit să strângă peste 10.000 doar în județul Timiș și peste 100.000 la nivel național. Unul dintre locurile în care au stat să le explice oamenilor ce înseamnă campania este centrul Timișoarei, dar duminică au fost luați la rost de polițiștii locali.

„Au căutat două-trei ore baza legală prin care să amendeze strângerea de semnături din campanie, că așa a zis domnu’ Robu! Au dat telefoane, au căutat baza legală, totul pentru că așa «s-a dat dispoziție». (…) A venit și un consilier juridic din Poliția Locală ca să găsească baza legală, a stat cu mâinile în buzunar, a râs și a zis că vine mâine pe la cort să ne semneze”, a explicat Ruben Lațcău, vicepreședinte USR Timișoara.

Nicu Fălcoi, senator USR de Timiș, a fost și el în centrul Timișoarei. Acesta povestește că l-au rugat pe primarul Nicolae Robu, aflat la plimbare, să semneze în cadrul campaniei, dar edilul-șef „a luat foc” imediat. Cum n-au găsit o bază legală pentru a-i amenda pe cei din USR, oamenii legii le-au scris un avertisment.

„L-am invitat și pe domnul Robu să semneze. Numai că, supărat nevoie mare, acesta nu doar că ne-a refuzat cu vehemență, ci a și dat dispoziție agenților de la Poliția Locală să ne dea un avertisment. Drept pentru care polițiștii au fost nevoiți să se conformeze, chiar dacă pentru asta au trebuit să caute și ceva argument juridic. Procesul verbal pe care l-au întocmit menționează că nu am respectat perimetrul de desfășurare a adunărilor publice prevăzut în avizul ce ne-a fost eliberat în data de 15.03.2018 de către Comisia de Avizare a Adunărilor Publice și că aș fi strâns semnături pe strada Alba Iulia, în fața Centrului Turistic al Primăriei Timișoara, nerespectând în acest mod prevederile mai sus menționate. Am scris, la rândul meu, pe procesul verbal, că nu sunt de acord cu încadrarea juridică făcută de agentul constatator și nici cu afirmația că aș fi desfășurat vreo adunare publică”, a explicat senatorul USR de Timiș.

Reprezentanții USR spun că au și un filmuleț în care poate fi admirat dialogul lor cu primarul Timișoarei.

„Ce pot spune, cu imens regret, e faptul că astfel de reacții și atitudini nu doar că nu fac cinste unui oraș cum e Timișoara, ci sunt o imensă rușine pentru o persoană care se pretinde a fi un exponent al spiritului liberal. Și care nu numai că n-a semnat o inițiativă cetățenească extrem de necesară igienizării mediului politice din România, ci a și dat ordin să fie sancționați cei care strâng semnături pentru materializarea acesteia. Jenant, domnule primar, jenat!”, a mai spus Nicu Fălcoi.

Nicolae Robu: Aceste personaje cu conduită de trotsky-iști se pretind luptători pt. legalitate, iar ei sfidează legea

Primarul Nicolae Robu a postat o reacție foarte dură la adresa celor din USR, pe pagina lui de Facebook.

„CÂT TUPEU TREBUIE SĂ AI, PENTRU A PRETINDE CĂ MILITEZI PENTRU LEGALITATE, PENTRU STAT DE DREPT, ÎMPOTRIVA PENALILOR ETC., IAR TU SĂ ÎNCALCI CU NONȘALANȚĂ LEGILE ȘI REGULILE LOCALE, INCLUSIV NORMELE DE BUN SIMȚ, PÂNĂ LA URMĂ!”, a „țipat” edilul-șef pe Facebook, explicând în varianta lui cele întâmplate.

„Astăzi, mă plimbam, cum fac frecvent, prin superba și vasta noastră zonă de promenadă, cum fac zilnic mii și mii de timișoreni. Venind din Piața Libertății spre Piața Victoriei, la ieșirea spre aceasta de pe str. Alba Iulia, am fost agasat, ca atâția alți timișoreni și vizitatori ai Timișoarei, de un grup de indivizi care, întru sfidarea regulilor locale și a aprobării derivate din acestea acordată de Comisia de Ordine Publică, strângeau semnături! Nu contează cine erau – nu vreau să le fac notorietate nominalizându-i! –, nu contează pt. ce strângeau semnături, contează doar că aceste personaje cu conduită de trotsky-iști se pretind luptători pt legalitate, iar ei sfidează legea și nu nedându-și seama ce fac, ci, mai grav, considerând că legea e pt alții, nu pt ei! Știți care e paradoxul, oameni buni? Paradoxul este că acești indivizi care n-au nimic în comun cu valorile dreptei, dimpotrivă, sunt pur și simplu trotsky-iști, au electorat de dreapta – cetățeni de calitate, dezamăgiți, disperați de ce-au văzut pe scena politică de ani și ani –, electorat care le-a dat votul cu ochii închiși, ca cec în alb! Nu mai repetați această greșeală, stimați confrați de dreapta! Nu mai dați nimănui vot în alb!”, a scris Robu.

Robu, luat la rost de „prietenii” virtuali

Edilul-șef a fost „atacat” de „prietenii” de pe Facebook prin comentarii negative cu privire la atitudinea lui.

„Bine că ăia de agasau de zece ani trecătorii ca să îi facă fotomodele nu au deranjat pe nimeni. Bine că a trebuit Brâncovan (n.r. activistul Cristi Brâncovan) să atragă atenția ca să se facă ceva și să dispară ăia. Ăștia care strâng semnături să dispară mafia din instituții îl deranjează pe primarul ales pe listele USL”, a comentat un utilizator de Facebook. Primarul îi răspunde că au deranjat și aceia și că tocmai de aceea au fost opriți.

„Puneți domnule un semn ca la circulație: «strângerea de semnături interzisă»! Penibil răspuns!”, a comentat altcineva.

„Domnule primar, dacă distinșii concetățeni care strângeau semnături și au încălcat o lege locală, atunci ar fi trebuit amendați. Dacă nu, ieșirea dumneavoastră vă discreditează. Pentru libertate s-a murit în orașul nostru, iar textul de mai sus scris de dumneavoastră este cât se poate de grav, sună a dictatură și îmi lasă un gust amar. Vă spun asta ca bănățean din străbunici și mai ales că vă respect foarte mult pentru ce ați făcut în oraș și ce planuri aveți în continuare”, este un alt comentariu.

„Prietenii” primarului de pe Facebook, cei care nu au fost încă blocați de edil, care a recunoscut recent că pe unii dintre ei îi blochează ca să se distreze, au pus inclusiv citatele din Constituția României care vorbesc despre libertatea de exprimare.

„În loc să susțineți campania de strângere de semnături, să rezolvați neînțelegerea materializată prin presiunea Poliției Locale, atacați în același stil bolșevic ca și foștii dumneavoastră aliați din PSD. Când ați participat la protestele societății civile, erați și dumneavoastră trotsky-ist? Din cauza acestor atitudini, generația mea nu vă mai suportă și de-abia așteaptă alternative. Și da, USR cu toate stângăciile lor de început sunt mult peste PNL-ul dumneavoastră ca și principii și valori! Să vă fie rușine domnule Robu, măcar acum!”, a scris un utilizator de Facebook.

Primarul Nicolae Robu și-a găsit timp să le răspundă unora dintre comentatori: „Eu am aprobat toate protestele, am aprobat să se poată desfășura zilnic o perioadă lungă, chiar dacă știam că n-o să se desfășoare zilnic, tocmai pentru ca atunci când se vor desfășura, ele să fie legale! Tocmai pentru că au fost legale am participat și eu la ele! Eu n-o să încalc legea sub lozinci nobile, pentru că știu unde duce asta! Așa ceva au făcut comuniștii! Lozincile lor sunau în majoritate bine, dar pentru ei n-a existat lege nici înainte de a ajunge la putere și nici după, mai ales după! Asta e una din marile diferențe între PNL și alții! PNL recunoaște și respectă supremația legii, alții doar vorbesc despre!”.

Edilul-șef a fost întrebat dacă el a semnat în campania celor de la USR, dar nu a răspuns așa cum ar fi trebuit la întrebare: „Nu-mi plac penalii în funcții publice! Eu sunt ultracorect, ultracinstit și vreau corectitudine, cinste și legalitate în țara mea!”.

„«Nu mai dați nimănui vot în alb!»… asta vă include și pe dumneavoastră, presupun. La fel ați ajuns primar, primind voturi de la oameni «dezamăgiți și disperați» de modul în care funcționa administrația precedentă. Cred că oamenii care se plimbă prin «superba și vasta zonă de promenadă» sunt destul de capabili să decidă cui și dacă acordă semnătura fără să fie nevoie să îi «ghidați»”, a comentat un alt utilizator.

Printre comentatori se află și Viorel Coifan, actual consilier județean, coleg de partid cu primarul Nicolae Robu, fost președinte de consiliu județean, fost președinte PNL Timiș, fost deputat PNL de Timiș, fost consilier al premierului Tăriceanu.

„Trotsky – creatorul Armatei Roșii – a fost favoritul lui Lenin la conducerea PCUS(b) și rivalul lui Stalin. A fi trotskist înseamnă a fi împotriva lui Stalin. Ceea ce, până la urmă, nu-i rău!”, a scris Coifan la postarea primarului.

„Domnule vechi liberal Coifan, nu vă faceți de râs! Vă știam în fel și chip, nu și trotsky-ist!”, i-a replicat Robu.

Comentariile sunt nenumărate, iar oamenii vor să știe care este mai exact legea încălcată de cei din USR. Majoritatea celor care comentează cataloghează postarea primarului drept penibilă. Puteți citi mai multe AICI!

De menționat este faptul că în luna aprilie 2016, primarul Nicolae Robu anunța că are avizele necesare pentru a interzice strângerea de semnături pentru partide politice ori în orice alt scop, amplasarea de corturi și tot ce ar putea deranja omul aflat la plimbare prin zona centrală. Edilul anunța că a emis o notă internă, care a fost „însușită” de Comisia de Ordine Publică a Primăriei Timișoara. Interzicerea de a strânge semnături se aplică în zona de promenadă, parcuri și instituțiile publice.

În octombrie 2016, primarul Nicolae Robu a anunțat că le dă voie partidelor să strângă semnături în centrul orașului. Veneau alegerile parlamentare.

UPDATE. Primarul a șters postarea inițială, dar a făcut alta identică

A fost o seară grea pentru Nicolae Robu după postarea făcută duminică pe la 19 pe rețeaua de socializare. Aproape 700 de comentatori au criticat reacția edilului, care i-a făcut „trotsky-iști” pe cei din USR, care adună semnături în centrul Timișoarei pentru campania „Fără penali în funcții publice”. La un moment dat, numărul comentariilor a ajuns la puțin peste 300.

Oamenii au acuzat că li se șterg masiv comentariile, ceea ce s-a și întâmplat, iar pe la 1.23 noaptea, primarul a decis să le radă pe toate. Mai exact, a șters postarea inițială, dar a ales să posteze alta identică.

page

Imediat după ce a repostat povestea, Robu a mai făcut public un filmuleț, care îl înfățișează pe el lângă un dud, mâncând… dude.

AFLAT, ȘI ASTĂZI, ÎNTR-UN PERIPLU PRIN JUDEȚ, am zărit din mașină, pe marginea drumului, un dud încărcat, în Beba-Veche. Am oprit mașina, am coborât și m-am apucat să mănânc apetisantele fructe direct de pe creangă, ca în copilărie! Doamne, cât de bune-au putut fi! Așa, nespălate, groaznic de neigienice!”, a scris acesta în descriere.

„Prietenii” virtuali îl fac praf pe primar

Tion.ro a făcut o selecție din comentariile lăsate de „prietenii” virtuali ai primarului la prima postare. Le puteți citi în galeria foto atașată acestui material.

De menționat este faptul că și cea de-a doua postare are fel de fel de comentarii negative la adresa reacției primarului. Primarul susține sus și tare că cei din USR au încălcat legea și că polițiștii locali i-ar fi amendat, dar el le-a dat dispoziție să le aplice doar un avertisment.

„Aseară erau peste 700 de comentarii la un moment dat. Ce lege au încălcat de le-ați șters?”, a fost unul dintre noile comentarii.

„Domnule primar, cu tot respectul, deși sunt un fan al dvs. și voi rămâne, pentru că apreciez ce faceți pentru timișoreni și Timișoara, de data asta cred că ați exagerat”, este alt comentariu.

„Domnule primar, vă scrie un umil cetățean al acestui oraș, v-am votat de fiecare dată când ați candidat, prima dată pentru că aveam speranțe mari că veți face treabă, a doua oară pentru că nu aveam pe cine, nu voi vota stânga niciodată în viața mea. În ultima perioadă însă, deși aveam intenția de a vă vota din nou din lipsă de alternativă, am ajuns la concluzia că oricine ar fi mai bun ca dvs. (în afară de candidații PSD). Sunteți extrem de orgolios, prost sfătuit și incapabil să recunoașteți greșelile pe care le faceți. Sper din inimă să mă înșel, dar calea pe care mergeți nu este cea corectă pentru acest oraș care merită muuuuuult mai mult”, a comentat altcineva.

Puteți să mai citiți din comentarii AICI, asta dacă primarul nu șterge iarăși postarea de pe rețeaua de socializare!

Articole pe aceeași temă:

Primarul Timișoarei explică că are avizele necesare pentru a interzice strângerea de semnături pentru partide politice ori în orice alt scop, amplasarea de corturi și tot ce ar putea deranja omul aflat în trecere sau la plimbare prin zona centrală. Edilul a emis și o notă internă în acest sens. P...
Angajații agenției de modele care îi opresc pe timișoreni în centrul Timișoarei își făceau treaba cu voie de la primărie. Municipalitatea a emis autorizație pentru „împărțirea de flyere pe domeniul public”. Din 25 aprilie nu mai aveau aviz, dar nu prea i-a deranjat nimeni. Așa-zisele „agenții de ...
Odată cu apropierea alegerilor parlamentare, reprezentanții Primăriei Timișoara au decis să ridice restricțiile impuse în centrul orașului: cei din partide pot aduna astfel semnăturile necesare pentru alegeri. Anunțul a fost făcut joi, de primarul Nicolae Robu. Edilul-șef susține că vrea să ajute...

 70Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor