Primarul Nicolae Robu la vot: Aceasta campanie pentru neprezentare la vot este total lipsita de logica

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
30Comentarii
Primarul Nicolae Robu la vot: Aceasta campanie pentru neprezentare la vot este total lipsita de logica
© Tion: Primarul Nicolae Robu la vot
Nicolae Robu a mers a doua zi de referendum, la ora 9, împreună cu soția, la secția la care este arondat, deschisă în Școala Generală 30 din cartierul Soarelui. El a spus că, deși este cunoscut ca un nonconformist, atunci când vine vorba de familie este tradiționalist.

„Deși în general eu sunt un tip nonconformist și sunt cunoscut ca atare, când este vorba de anumite lucruri, inclusiv de familie, sunt tradiționalist și ader la valorile consacrate de-a lungul timpului ca valori specifice poporului nostru și altor popoare”, a declarat primarul Timișoarei la ieșirea din secție.

Robu este de părere că măsura boicotului în ceea ce privește referendumul nu este alegerea bună, pentru că, spune el, dacă referendumul este invalidat, abia atunci sunt cheltuiți bani degeaba.

„Era nevoie de acest referendum pentru că legile se schimbă relativ ușor, pot fi schimbate printr-o ordonanță de urgență a guvernului, printr-o majoritate parlamentară constituită ad-hoc oricând, în timp ce ceea ce se stabilește prin referendum nu mai poate fi modificat decât tot prin referendum. Nu am spus că era o necesitate stringentă pentru România, să se reglementeze aceste lucruri tocmai acum, dar dacă tot s-a ajuns să se facă referendumul, în urma semnăturilor a 3 milioane de cetățeni ai României, atunci nu e oare păcat ca toată această cheltuială să fie de pomană și referendumul să fie invalid? Eu cred că această campanie dusă pentru neprezentare la vot sub argumentul că s-au cheltuit bani degeaba este total lipsită de logică – bani cheltuiți cu adevărat degeaba sunt dacă referendumul nici nu ajunge la vreo concluzie, de un fel sau de altfel, ci este invalidat”, a spus Nicolae Robu, primarul Timișoarei, liderul PNL Timiș, la ieșirea de la urne.

În județul Timiș sunt 597 de secții de votare și 624.243 de cetățeni cu drept de vot. Față de precedentele alegeri sunt două secții noi, una la Moșnița Veche și alta la Dumbrăvița.

La acest referendum sunteți consultați referitor la modificarea Constituției în ceea ce privește redefinirea căsătoriei. În actuala formă, textul din Constituție prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, iar scopul referendumului este schimbarea acestui text în „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Sâmbătă seară, la ora 21, în Timiș s-au prezentat la vot 6,31% dintre alegătorii cu drept de vot din județ, Timișul fiind peste Teleorman în ceea ce privește prezența. La Timișoara s-au prezentat 7,04% dintre alegători, cea mai mare prezență fiind la două secții de votare din zona Complexului Studențesc. La nivel național, 5,72% dintre românii cu drept la vot au ieșit să-și exprime opțiunea la referendum.

Potrivit Legii 3/2000, ca referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente, respectiv 5.685.517 persoane cu drept de vot, iar rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente, adică minimum 4.737.930 persoane.

Articole pe aceeași temă:

Timișenii cu drept de vot nu s-au înghesuit sâmbătă dimineață la secțiile de votare, județul Timiș fiind totuși peste media națională în ceea ce privește prezența la vot. La ora 10, în Timiș votaseră peste 6.000 de persoane. După primele trei ore de la demararea votului în cadrul referendumului d...

A început referendumul! Toate secțiile din județul Timiș s-au deschis la ora 7. Peste 600.000 de locuitori ai celui mai vestic județ al țării pot vota la acest referendum pentru redefinirea căsătoriei. În județul Timiș sunt 597 de secții de votare și 624.243 de cetățeni cu drept de vot. Față de p...

În weekend, cetățenii României vor fi consultați, prin intermediul unui referendum, referitor la modificarea Constituției în ceea ce privește redefinirea căsătoriei. În actuala formă, textul din Constituție prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, iar scopul refer...30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor