Primarul face apel la timisoreni sa sustina sportul, prin donatii in bani

De Alina Strugariu
18Comentarii
Primarul face apel la timisoreni sa sustina sportul, prin donatii in bani
© Primarul face apel la timisoreni sa sustina sportul, prin donatii in bani (foto: arhiva)
Autorităţile le cer timişorenilor să salveze de la dezastru cluburile de sport ale oraşului. S-a tăiat finanţarea de la bugetul local, momentan echipele Timişoarei nu mai pot primi bani de la primărie după ce Curtea de Conturi a constatat că ar fi beneficiat de fonduri ilegal în trecut – vor primi poate pe un nou sistem, pe bază de proiecte -, aşa că primarul Nicolae Robu face apel la mediul privat şi la cetăţeni să susţină sportul acum.

Autorităţile locale vorbesc despre rolul pe care l-a jucat sportul, de-a lungul timpului, în creşterea prestigiului oraşului şi despre performanţele obţinute de cluburile la care este asociat consiliul local în perioada recentă.

Când am candidat de primar, am promis sprijin pentru sport. Pentru toate sporturile, dar, în mod special, pentru fotbal, pentru Poli (…) Au fost alocaţi, din bugetul local, pentru sport, în aceşti ani de când sunt eu primar, mai mulţi bani ca oricând. Iar performanţele nu au întârziat să apară! S-au câştigat: Campionatul României la Rugby, Cupa României la Rugby, Cupa Regelui la Rugby, Cupa României la Baschet, iar la fotbal noua Poli a obţinut două victorii de răsunet, dintre cele atât de râvnite în toată istoria noastră: una cu Dinamo (2-0), în 2012, şi o alta cu Steaua (1-0), în 2015!”, aminteşte primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Care este situaţia actuală? Finanţarea cluburilor la care este asociat consiliul local – ACS Poli, Saracens RCM UVT, BCT şi CH Politehnica a fost blocată în urma controalelor făcute de Curtea de

Conturi, care a constatat că aceste structuri ar fi beneficiat ilegal de cotizaţii de la bugetul local. Primăria a contestat decizia, oficialii instituţiei susţin că totul este legal, dar nu se mai dau bani.

Eu am speranţa că forul naţional al Curţii de Conturi va admite contestaţia noastră şi va anula decizia Camerei de Conturi Timiş, iar dacă nu se va întâmpla asta – că ne vor face dreptate instanţele de judecată. Mai ales că forma noastră de organizare are dintru început girul Judecătoriei! Dar, până atunci, echipele mor dacă nu le sprijinim”, a explicat Robu, care a vorbit inclusiv despre contractarea unui credit de la bancă pentru salvarea ACS Poli, girând cu drepturile de televizare care urmează să vină anul viitor.

Consiliul local a adoptat recent o nouă hotărâre în încercarea de a finanţa în continuare cluburile sportive, dar pe Legea 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice.

Ar urma să se aloce bani în baza unei competiţii la care se poate înscrie oricine, pentru proiecte de activitate sportivă, dar nu se vor putea face plăţi retroactiv, cluburile nu pot avea datorii, nu pot fi acoperite cheltuielile cu salariile, noua hotărâre nu rezolvă toate problemele şi trebuie parcurse nişte proceduri care durează.

Drept urmare, primarul face apel la mediul privat şi la timişoreni în general să intervină.

Fac apel la toate companiile timişorene, la cetăţenii Timişoarei, să sprijine ACUM cele patru cluburi de prim eşalon ale oraşului – ACS POLI (fotbal), RCM UVT SARACENS (rugby), BC (baschet), CH POLITEHNICA (handbal) -, cu donaţii în bani după putinţa fiecăreia/ fiecăruia şi prin cumpărarea de abonamente la meciuri. Acum, cât încă nu e prea târziu!”, le cere Robu timişorenilor.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor