Primarul anunta impozite de 500% pentru terenurile si cladirile in paragina din Timisoara

De Bogdan Marta
8Comentarii
Primarul anunta impozite de 500% pentru terenurile si cladirile in paragina din Timisoara
© Primarul anunta impozite de 500% pentru terenurile si cladirile in paragina din Timisoara (foto: arhiva)
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că va propune Consiliului Local să adopte o hotărâre prin care clădirile şi terenurile aflate în paragină să fie supraimpozitate. Pentru că noul Cod fiscal o permite, de la 1 ianuarie 2016, impozitele pentru cei care deţin terenuri sau clădiri, dar nu le îngrijesc, ar putea fi chiar şi de cinci ori mai mari decât în prezent.

Săptămâna aceasta comisia de buget a Camerei Deputaţilor a decis să reintroducă în Codul fiscal prevederea potrivit căreia consiliile locale au posibilitatea de a majora cu până la 500 la sută a impozitului pe clădirile şi terenurile neîngrijite. Măsura urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Primarul Nicolae Robu a salutat această decizie, spunând că, până acum, degeaba au fost amendaţi proprietarii de terenuri din Timişoara unde, de exemplu, creştea în voie ambrozia, o plantă ce provoacă alergii puternice.

„Ştim foarte bine că în Timişoara există multe terenuri lăsate de izbelişte, unde ambrozia se dezvoltă liber şi îi merge foarte bine, din păcate. Şi mai ştim şi că circa 5 la sută din populaţia oraşului suferă de alergie la această plantă. Înţelegem cât de greu le este celor cu sensibilitate la ambrozie şi am declanşat o campanie pentru asanarea tuturor zonelor. Din păcate, acolo unde este domeniu privat noi nu putem să intervenim. Spre exemplu în zona străzii Ardealul, acolo unde este o suprafaţă mare, am primit pe Facebook o sesizare de la cineva. Am dat dispoziţie, s-a intervenit imediat, este terenul RATT-ului şi asanarea este gata sau aproape gata, nu am informaţie la moment. Dar sunt multe terenuri private unde degeaba dăm noi amenzi, proprietarii nu reacţionează”, a spus Robu.

El a ţinut să facă un apel către timişorenii care nu îşi întreţin terenurile şi clădirile, dar în acelaşi timp să îi atenţioneze că acum legea va permite supraimpozitarea proprietăţilor aflate în paragină cu până la 500 la sută.

„Fac un apel încă o dată la toată lumea să îşi întreţină proprietăţile, terenuri şi clădiri. Şi vreau să subliniez că, în sfârşit, ceea ce am cerut eu de câţiva ani, şi anume o taxă pe paragină, este legiferat. S-a adoptat noul cod fiscal cu o prevedere în care se găseşte ideea mea de taxă pe paragină în forma de supraimpozitare a proprietăţilor lăsate în paragină cu până la 500 la sută. Este un lucru foarte bun, pe care nu pot decât să îl salut şi Consiliul Local va adopta cât se poate de prompt un regulament care va pune în practică acest nou cadru legal care era foarte necesar pentru a pune lucrurile la punct nu numai în Timişoara, ci în general în toată ţara”, a mai spus Robu.

Articole pe aceeași temă:

Saptamana si amenda! Proprietarii din centrul Timisoarei, somati din nou sa-si reabiliteze cladirile

Robu da un nou ultimatum proprietarilor de cladiri in paragina8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor