Primarul a decis: fără amendă pentru blocul zugrăvit în culorile steagului României, de Centenarul Marii Uniri

De Roxana
16Comentarii
Primarul a decis: fără amendă pentru blocul zugrăvit în culorile steagului României, de Centenarul Marii Uniri
© Tion: Primarul a decis: fără amendă pentru blocul zugrăvit în culorile steagului României, de Centenarul Marii Uniri
Timișoreanul care a vrut să arate țării întregi că este patriot și că sărbătorește Centenarul Marii Uniri scapă de amendă. Decizia a fost luată de primarul Nicolae Robu, care a stabilit să fie iertat pentru exuberanță administratorul de bloc care a vopsit o bucată din fațada unui imobil în culorile steagului României. Omul ar fi vrut să pună drapelul românesc pe mai multe imobile.

Povestea blocului de Centenar a fost dezvăluită de Tion.ro, care a și vorbit cu administratorul care a avut ideea să celebreze într-un mod aparte 100 de ani de la Marea Unire. Vă reamintim, odată cu reabilitarea fațadei imobilului, Stan Cucăilă a decis să sărbătorească și Centenarul României, astfel că a vopsit lateralul blocului în culorile steagului României.

Administratorul s-a trezit însă cu polițiștii locali pe cap, care au vrut să verifice dacă acesta avea toate actele necesare pentru lucrări. Mai mult, oamenii legii urmau să stabilească dacă a fost respectat regulamentul cromatic al orașului.

Regulamentul valabil din ianuarie 2015 spune că „la zugrăvirea fațadei se vor lua în considerare următoarele criterii în alegerea culorii: în cazul suprafețelor mari se vor alege culori în tonuri cât mai deschise; alegerea culorii se va face în armonie cu clădirile învecinate, pentru fațadele clădirilor expuse luminii naturale intense se pot folosi culori saturate”. Or, culorile de pe blocul de Centenar sunt destul de aprinse și ies în evidență și de la distanță.

Agenții locali s-au dus și la arhitectul-șef al orașului, dar a trecut ceva timp până să se ia o decizie, așa că am cerut lămuriri de la primarul Timișoarei. Edilul-șef spune că blocul poate rămâne așa anul acesta, cât celebrăm Centenarul Marii Uniri, dar în 2019 va trebui zugrăvit din nou.

„Acest bloc deocamdată poate rămâne așa, dar la primăvară trebuie să îl coloreze conform regulamentului culorilor valabil în oraș. Scopul nu este să-l amendăm, ci să aducem lucrurile în normalitate. Regulamentul este foarte clar și s-au dat și modele, poze ilustrative, să înțeleagă oamenii. Nu poate să facă într-un oraș chiar fiecare cum îl taie capul, vopsim toate blocurile în roșu, galben și albastru”, a explicat Robu pentru Tion.ro.

Edilul-șef spune că administratorul de bloc nu a vrut să se oprească aici și a dorit să pună drapelul României pe mai multe blocuri pe care le administrează. Nici vorbă de așa ceva, ne asigură Robu.

„Acel administrator se ocupă de mai multe blocuri. A venit la directorul Direcției de Urbanism și i-a spus că el pe toate o să le coloreze în roșu, galben și albastru. I-am spus directorului Direcției de Urbanism să-i spună să nu se joace, pentru că patriotismul se manifestă altfel decât prin colorarea blocurilor în culorile drapelului național. Drapelul național trebuie respectat inclusiv prin nefolosirea culorilor unde și cum îl taie capul pe fiecare”, a conchis primarul Timișoarei pentru Tion.ro.

Articole pe aceeași temă:

Tipic românesc! Administratorul care a decis să zugrăvească un bloc în Timișoara în cele trei culori ale steagului României s-a trezit cu polițiștii locali pe cap. El a fost chemat să dea explicații și la primărie, astfel că acum se dezbate problema culorilor...Povestea blocului de Centenar a ieșit ...
Unii timișoreni au ales să sărbătorească Centenarul printr-un gest aparte: și-au zugrăvit o parte din fațada blocului în culorile Drapelului României. Ideea i-a aparținut chiar administratorului imobilului, care recunoaște că este puțin mai naționalist.Dacă ajungi în Calea Buziașului din Timișoara ș...16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor