Primaria Timisoara vrea sa mute Oncologia intr-un fost internat si apoi la Dermatologie

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
2Comentarii
Primaria Timisoara vrea sa mute Oncologia la Dermatologie si apoi intr-un fost internat
Primaria Timisoara vrea sa mute Oncologia la Dermatologie si apoi intr-un fost internat
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, vineri, că a găsit un spaţiu pentru mutarea Clinicii de Oncologie a Spitalului Municipal, care nu va mai putea funcţiona în clădirea retrocedată de pe bulevardul Mihai Viteazu de anul viitor. Clinica va fi mutată la fostul internat al Liceului MIU de pe bulevardul Victor Babeş, dar acest lucru va fi posibil de-abia din primăvară. Până atunci, bolnavii de cancer vor sta la Dermatologie, în centru, spune edilul.

Clinica de Oncologie trebuie să părăsească imobilul de pe bulevardul Mihai Viteazu nr. 26 în care funcţionează în prezent în chirie până la sfârşitul anului, proprietarii clădirii – un cunoscut clan de romi din oraş, familia lui Vişinel Stancu – notificând primăria că nu mai doresc prelungirea contractului de închiriere. Primarul a afirmat că nici nu mai vrea să negocieze cu proprietarii şi că s-a găsit o soluţie pentru Clinica de Oncologie.

„Aşa cum am declarat, nu doresc să port negocieri cu proprietarii spaţiului unde funcţionează actualmente clinica şi voi căuta soluţii alternative, soluţii care să nu mai facă necesară plata de chirii de către primărie şi care să aibă şi o viabilitate mulţumitoare pe un număr de ani, mai precis până când vom avea un nou spital al Timişoarei unde să poată fi concertate toate clinicile. Soluţia pe care am găsit-o este să amenajăm corespunzător clădirea unde a funcţionat internatul liceului MIU, aflată pe bulevardul Victor Babeş”, a declarat Robu.

Edilul spune că în prezent există câteva persoane care locuiesc în imobilul de pe bulevardul Victor Babeş, dar acestea vor fi evacuate. 

„Este o clădire care la ora actuală nu găzduieşte nicio activitate care să ne pună probleme la schimbarea destinaţiei clădirii şi care îl plus are o localizare foarte bună pentru noua destinaţie. Nu mai este internat. În câteva camere stau câţiva studenţi, dar nu e nicio problemă… Este spaţiu suficient pentru această destinaţie, are demisol, parter şi două etaje”, a mai explicat primarul.
Lucrările de amenajare a clădirii de pe bulevardul Victor Babeş ar putea fi gata în decurs de jumătate de an, estimează Robu, aşa că de la 1 ianuarie 2013 Clinica de Oncologie va fi mutată, temporar, într-un alt spaţiu, fiind avută în vedere Clinica de Dermatologie.

„Vom încerca să finalizăm lucrările de amenajare în jumătate de an, iar de la 1 ianuarie avem în vedere mutarea provizorie a clinicii în spaţiul Clinicii de Dermatologie, pe strada Mărăşeşti. E vorba de câteva luni. În primăvară va fi gata noul sediu”, a declarat edilul. În opinia sa, şi Clinica de Dermatologie ar trebui mutată din centrul oraşului, pentru că nu este potrivită ca structură şi amplasament, Robu afirmând că se va încerca găsirea unei soluţii şi pentru această instituţie.

Primarul este hotărât ca de anul viitor municipalitatea să nu mai plătească nicio chirie pentru şcoli sau spitale.

„Trebuie să folosim patrimoniul pe care îl avem la modul optim. N-aş vrea ca în 2013, în a doua jumătate a anului, să mai plătim chirii. Mi-am propus să nu mai plătim niciun leu chirie şi totodată să valorificăm patrimoniul pe care îl avem pentru a aduce mai mulţi bani la bug local. Patrimoniul este în curs de inventariere în prezent”, a conchis Robu.

Timisoara va avea un Institut de Oncologie pe Calea Torontalului2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor