Primaria Timisoara vrea sa faca exproprieri in Complexul Studentesc

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
14Comentarii
Primaria Timisoara vrea sa faca exproprieri in Complexul Studentesc
Primaria Timisoara vrea sa faca exproprieri in Complexul Studentesc
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, crede că nu se poate face ordine în Complexul Studenţesc şi nu vom putea avea un campus universitar adevărat decât dacă vor dispărea „insulele de proprietate privată” din zonă. Edilul vrea să facă exproprieri în Complex. Nu ştie încă ce costuri va presupune acest lucru şi nici de câte proprietăţi ar fi vorba, dar spune că primăria va plăti…

Primarul a vorbit marţi despre intenţia sa de a face exproprieri în Complexul Studenţesc precizând că este vorba despre un proces de durată, care se va întinde pe mai mulţi ani. 

„Am luat hotărârea de a crea în Timişoara un adevărat campus universitar prin exproprierea proprietăţilor aflate în zona care ar trebui să fie exclusiv domeniu public dedicat Complexului Studenţesc (…) Sunt clădiri şi terenuri proprietatate privată între cămine în complex. Vreau să le expropriem, tot ce nu are legătură cu activitatea academică, studenţească, va fi expropriat. Va fi un proces de expropriere care va cuprinde fondurile necesare pentru plata de despăgubiri, fie la nivelul pe care îl vom stabili amiabil, fie după cum va decide instanţa. Am luat hotărârea politică, dacă vreţi, de a merge pe acest drum, e un proces de durată. Am cerut Serviciului Juridic să pregătească procedura pe care urmează să o aplicăm, în faza următoare vor fi notificaţi proprietarii pentru a le aduce la cunoştinţă oficial intenţia noastră”, a afirmat Robu, precizând că în opinia sa aceasta este una dintre priorităţile oraşului. Edilul nu a putut prezenta o estimare legată de costurile pe care le-ar presupune această operaţiune şi nici nu a ştiut să spună despre câte proprietăţi private este vorba, dar este hotărât în privinţa exproprierilor, motivând că lucrurile au scăpat de sub control în Complexul Studenţesc, iar unii proprietari au ajuns să construiască până în geamurile căminelor sau să ceară taxe pentru folosirea unor alei.

„Oamenii, având proprietăţi insularizate acolo, fac ce îi taie capul. Singura soluţie de a face ordine este exproprierea. Dumneavoastră aţi văzut, pe viu sau în filme, cum arată adevăratele campusuri. Vreau să precizez că nu sunt adeptul campusurilor cu iz monastiresc. Sunt adeptul campus studenţeşti curate în care se şi simte un puls al tinereţii, dar nu la nivel de cârciumi de joasă speţă, de localuri scăpate de sub control. (…) O zonă unde e este atrasă lumea interlopă, ăsta este campusul studenţesc al Timişoarei la ora actuală. În viziunea noastră, între cămine ar trebui să fie spaţii verzi sau spaţii de parcare, iar facilităţile comerciale să fie oferite într-un concept civilizat”, a conchis primarul.

UPDATE. Primarul Nicolae Robu a făcut marţi şi o vizită în Complexul Studenţesc, pentru a vedea cum se prezintă situaţia la faţa locului. Edilul a explicat că intenţia sa este de a desfiinţa practic toate spaţiile comerciale care funcţionează între cămine, aceste activităţi urmând să fie permise în zona din jurul imobilelor locuite de studenţi. „Trebuie să avem un campus civilizat. Totul e inestetic, eu am alte gusturi (…) Toate aceste construcţii de prost gust trebuie să dispară, nu mai vrem să fie astfel de activităţi (…) Spaţiile comerciale ar trebuie să fie de jur împrejurul căminelor, nu între cămine. Studenţii sunt tineri, nu cred că au pretenţia să bea berea sub geamul de la cămin”, a declarat Robu, care este hotărât să inițieze aceste demersuri chiar dacă este convins că se va ajunge la procese și că operațiunea “exproprierea” va dura ani.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor