Primaria Timisoara vrea sa cumpere cladirea Colegiului Banatean. Proprietarii cer milioane de euro

De A.S.
Reactualizat la:
27Comentarii
Primaria Timisoara vrea sa cumpere cladirea Colegiului Banatean. Proprietarii cer milioane de euro
© TION: Primaria Timisoara vrea sa cumpere cladirea Colegiului Banatean. Proprietarii cer milioane de euro
Consiliul Local Timişoara a adoptat o hotărâre de consiliu prin care îşi exprimă intenţia de a cumpăra clădirile în care funcţionează Colegiul Naţional Bănăţean şi Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”. Vorbim despre imobile pe care proprietarii le-au evaluat la peste 6,5 milioane de euro şi pentru care autorităţile locale plătesc în prezent o chirie de aproximativ 21.000 de euro pe lună. Va urma o negociere…

Aleşii şi-au exprimat practic votul de principiu pentru cumpărarea imobilelor în care funcţionează Colegiul Naţional Bănăţean şi Liceul Teoretic „Dositei Obradovici” în şedinţa de consiliu local de vineri. A fost împuternicită Comisia de negociere cu terţii a consiliului local să negocieze cu proprietarii, Ordinul Călugăriţelor de la Notre Dame, prin Episcopia Romano-Catolică de Timişoara, achiziţionarea clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea cele două şcoli.

Reprezentanţii municipalităţii spun că în prezent se plăteşte o chirie de 21.250 de euro pe lună pentru aceste imobile, în baza unui contract de închiriere încheiat în noiembrie 2012.

„Contractul de închiriere a fost negociat de Comisia de negociere cu terţii a consiliului local împreună cu Episcopia Romano-Catolică de Timişoara în calitate de împuternicită a Ordinul Călugăriţelor de la Notre-Dame şi a fost încheiat pe o perioadă de 2 ani, începând cu data de 01.11.2012 până la data de 31.10.2014, putându-se prelungi (…) S-a discutat dacă proprietarul imobilului este dispus să vândă imobilele, lucru care a fost acceptat de reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara cu condiţia păstrări unui scop educaţional, lucru stipulat şi în contractul de închiriere”, spun reprezentanţii primăriei.

Oficialii municipalităţii spun că proprietarul trebuie să efectueze o expertiză tehnică de specialitate, generală, a imobilelor, care să evidenţieze în ce stare se află, precum şi o evaluare imobiliară privind valoarea de piaţă a clădirilor, care vor sta la baza unei eventuale cumpărări.

Autorităţile locale au precizat că Episcopia Romano-Catolică a prezentat un raport de evaluare pentru imobilele de pe bulevardele 16 Decembrie şi General Ion Dragalina, rezultând o valoare de piaţă de aproape 29,5 milioane lei, aproximativ 6,6 milioane de euro, şi mai trebuie depusă o expertiză tehnică.

Viceprimarul Dan Diaconu spune că şi primăria a comandat o evaluare – a reieşit o valoare mai mică, pe care edilul a refuzat să o facă publică – şi urmează să aibă loc o negociere.
Oricum, până se vor finaliza negocierile şi se va ajunge la cumpărarea clădirilor respective, dacă se va ajunge la un acord comun, aleşii au aprobat prelungirea contractului de închiriere pe o perioadă de încă un an.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor