Primaria Timisoara, in razboi cu notarii dupa ce le-a majorat chiriile

De A. Strugariu
Reactualizat la:
2Comentarii
Primaria Timisoara, in razboi cu notarii dupa ce le-a majorat chiriile
Primaria Timisoara, in razboi cu notarii dupa ce le-a majorat chiriile
„O probă de neruşinare”. Aşa a catalogat primarul Timişoarei, Nicolae Robu, demersul iniţiat de birou notarial din zona centrală de a depune plângere prealabilă după adoptarea hotărârii de consiliu local cu privire la majorarea chiriilor pentru spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă. Respectivul birou notarial trebuie să plătească o chirie de aproape 1.600 de euro pe spaţiul de la primărie pe care îl foloseşte conform noii hotărâri.

Prin hotărârea de consiliu privind stabilirea noilor tarife de închiriere pentru spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă aflate în administrarea Consiliului Local Timişoara, aprobată de aleşii locali la finele lunii trecute, s-a votat un tarif de 20 de euro pe metru pătrat pentru Biroul Notarial Topală Elena. Este vorba despre un spaţiu de 79 de metri pătraţi din Piaţa Ţepeş Vodă (Doiceşti).

„Recent, în preocuparea noastră de a valorifica mai bine şi în ultimă instanţă corect patrimoniul Timişoarei, al timişorenilor, am majorat chiriile pe diverse spaţii destinate unor societăţi comerciale şi chiar unor ONG-uri care nu ne-au convins că prestează activităţi suficient de consistente în interesul public. Cine credeţi că şi-a găsit să depună o plângere prealabilă împotriva creşterii chiriei? Un birou notarial, cu sediul în Piaţa Ţepeş Vodă nr. 1, Biroul notarului public Topală Elena. (…) Mi se pare chiar o neruşinare să nu accepţi să plăteşti un preţ apropiat de preţul pieţei după ce câţiva ani ai beneficiat de un tarif incorect, doar în beneficiul tău”, a declarat, joi, primarul Nicolae Robu. Mai mult, edilul a afirmat că dacă ar avea posibilitatea legală ar şi rezilia contractul cu respectivul chiriaş. „Mi se pare un gest total descalificant. Se scapă din vedere că acest contract oricum expiră în mod natural în 2015. Deci timpul trece… Dar sperăm să scăpăm de astfel de chiriaşi chiar mai devreme dacă vom găsi formula legală să o facem”, a adăugat Robu.

Primarul a afirmat că reprezentanţii respectivului birou notarial au solicitat revocarea hotărârii de consiliu local prin care s-au majorat tarifele. Ce motive au fost invocate?

„Motive aşa ca să se afle în treabă… Că nu am prezentat o expunere de motive, că nu am justificat suficient de ce majorăm chiria. Este vorba de o afacere acolo. Noi ne-am orientat după preţul pieţei în zonă (…) Noi avem datoria să punem în discuţie această plângere prealabilă într-o şedinţă de consiliu local. O vom pune în discuţie şi consiliul va decide pentru că în final se solicită revocarea hotărârii. Mă aştept ca consiliul să-şi păstreze poziţia iniţială”, a conchis edilul.

Am dorit să aflăm şi un punct de vedere al chiriaşului în cauză, dar acesta a refuzat să intre în polemici cu primarul. Cert este că reprezentanţii acestui birou notarial nu sunt singurii care s-au plâns de majorarea chiriilor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor